Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ce vină au poliţiştii şi poştaşii pentru guvernarea dezastruoasă Băsescu – Boc?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acum aproape un an, preşedintele românilor, cum îi place domnului Băsescu să-şi spună, anunţa cu mândrie prima măsură anticriză, menită să aducă reforma în economie: tăierea cu 25 la sută a salariilor bugetarilor şi anularea celui de-al 13-lea salariu, a primelor, a alocaţiilor şi a altor drepturi, astfel încât pierderile de venituri ale bugetarilor au ajuns la peste 35 la sută. Nu demult, Boc anunţa cu aceeaşi mândrie patriotică recuperarea a 15 la sută din tăieri, o altă minciună de care cred că s-au convins toţi bugetarii. De coasa lui Boc n-a scăpat nici o categorie socială sau de vârstă. Toate aceste măsuri „anticriză” au avut un efect negativ asupra tuturor românilor, iar scăderea puterii de cumpărare a dus la închiderea sau funcţionarea cu dificultate a sute de mii de întreprinderi. Economia nu s-a mişcat deloc şi tocmai de aceea nu au venit nici bani la buget pentru a-i folosi Boc şi ai lui, cu nechibzuinţă. Şi cum Boc a rămas în aceeaşi criză de idei, s-a gândit să-şi continue campania de tăieri de la bugetari, a venit rândul poliţiştilor, mai ales că ei aveau şi antecedentele cu cascheta. Le-a fost tăiată alocaţia de hrană, sumă care la mulţi dintre ei reprezenta o parte importantă din salariu. Şi pentru ca „reforma” să fie completă, le-a promis şi reduceri de personal, asta în cazul în care nu se vor cuminţi. Meseria de poliţist era până nu demult, pentru mulţi dintre tineri, un vis frumos care pentru unii a devenit realitate. Şi cu ce s-au ales: speranţe năruite, greutăţi materiale la care nimeni nu se gândea cu câţiva ani în urmă. Poliţiştii, alături de poştaşi, erau persoanele cele mai prezente printre cetăţenii fiecărei comunităţi, fiind persoane respectate. Astăzi, atât poliţistul, cât şi poştaşul, sunt umiliţi de cei care ne conduc, ajungând să muncească pentru salarii mici, confruntându-se cu dificultăţi materiale la locul de muncă şi nu în ultimul rând cu nevoi personale tot mai mari. Oare ne mai putem aştepta la prestaţii de calitate din partea celor două categorii profesionale? Eu spun că nu. Un salariat prost plătit are mereu în gând grijile, n-are cum să facă performanţă la locul de muncă. Ce vină are poliţistul şi poştaşul că Guvernul Băsescu-Boc nu poate ajunge la performanţe economice şi risipeşte puţinii bani publici care se strâng?
Aşadar, în lipsă de idei care să aducă dezvoltarea economică a ţării, Băsescu şi Boc şi-au continuat „reforma” tăierilor, luând din puţinul ce a mai rămas în buzunarele bugetarilor. Acum a venit rândul poliţistului şi poştaşului, cine va urma oare mâine?
ec. Ioan FLOREA,
consilier judeţean PSD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea