Ce sporuri salariale vor primi bugetarii din administrație în funcție de condițiile în care lucrează. PROIECT
Potrivit unui proiect de act normativ inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, bugetarii care lucrează în administrație vor avea parte de sporuri cuprinse între 10% și 30% din salariul de bază, în funcție de condițiile de muncă.
Sporurile pe care le vor primi funcționarii publici și personalul contractual din cadrul autorităților și instituțiilor publice vor putea să ajungă, în funcție de condițiile speciale de muncă, până la 30% din salariul de bază. Acestea sunt incluse într-un proiect de hotarare de Guvern lansat in dezbatere publica de MDRAP in cursul lunii iulie.
„Locurile de munca pentru care se acorda sporurile (…) sunt acelea unde, din motive obiective, autoritatea sau institutia publica nu poate asigura desfasurarea de activitati conform scopului postului in conditii de munca de natura a garanta, pe termen scurt, mediu sau lung, sanatatea si integritatea fizica si psihica a personalului”, este precizat in propunerea de act normativ.
Concret, sporurile se vor acorda pentru timpul efectiv lucrat in alte conditii decat cele normale, acestea urmand sa fie:
10% din salariul de baza pentru conditii de munca vatamatoare;
15% din salariul de baza pentru conditii de munca periculoase;
20% din salariul de baza pentru conditii de munca deosebit de periculoase;
20% din salariul de baza pentru conditii deosebite de munca reprezentate de izolare;
30% din salariul de baza pentru conditii grele de munca.
„Ordonatorii principali de credite stabilesc sporurile prevazute in prezentul regulament fara ca suma totala a sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor individuale sa depaseasca 30% din salariul de baza, salariul functiei de baza sau indemnizatia lunara de incadrare”, este subliniat in proiectul initiat de MDRAP.
In afara sporului, bugetarii din administratie care lucreaza in conditii speciale de munca vor beneficia, pe langa zilele de concediu de odihna, si de un concediu suplimentar de cinci zile lucratoare (proportional cu timpul efectiv lucrat). Concediul de odihna suplimentar va fi acordat doar in anul in care angajatii au dreptul sa beneficieze de el.
Proiectul de hotarare NU se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie aprobat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial. (C.M.)
sursa: avocatnet.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor