Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ce sporuri salariale vor primi bugetarii din administrație în funcție de condițiile în care lucrează. PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

sporuriPotrivit unui proiect de act normativ inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, bugetarii care lucrează în administrație vor avea parte de sporuri cuprinse între 10% și 30% din salariul de bază, în funcție de condițiile de muncă.

Sporurile pe care le vor primi funcționarii publici și personalul contractual din cadrul autorităților și instituțiilor publice vor putea să ajungă, în funcție de condițiile speciale de muncă, până la 30% din salariul de bază. Acestea sunt incluse într-un proiect de hotarare de Guvern lansat in dezbatere publica de MDRAP in cursul lunii iulie.

„Locurile de munca pentru care se acorda sporurile (…) sunt acelea unde, din motive obiective, autoritatea sau institutia publica nu poate asigura desfasurarea de activitati conform scopului postului in conditii de munca de natura a garanta, pe termen scurt, mediu sau lung, sanatatea si integritatea fizica si psihica a personalului”, este precizat in propunerea de act normativ.

Concret, sporurile se vor acorda pentru timpul efectiv lucrat in alte conditii decat cele normale, acestea urmand sa fie:

 10% din salariul de baza pentru conditii de munca vatamatoare;

 15% din salariul de baza pentru conditii de munca periculoase;

 20% din salariul de baza pentru conditii de munca deosebit de periculoase;

 20% din salariul de baza pentru conditii deosebite de munca reprezentate de izolare;

30% din salariul de baza pentru conditii grele de munca.

„Ordonatorii principali de credite stabilesc sporurile prevazute in prezentul regulament fara ca suma totala a sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor individuale sa depaseasca 30% din salariul de baza, salariul functiei de baza sau indemnizatia lunara de incadrare”, este subliniat in proiectul initiat de MDRAP.

In afara sporului, bugetarii din administratie care lucreaza in conditii speciale de munca vor beneficia, pe langa zilele de concediu de odihna, si de un concediu suplimentar de cinci zile lucratoare (proportional cu timpul efectiv lucrat). Concediul de odihna suplimentar va fi acordat doar in anul in care angajatii au dreptul sa beneficieze de el.

Proiectul de hotarare NU se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie aprobat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial. (C.M.)

sursa: avocatnet.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea