Rămâi conectat

Actualitate

Ce senzație se simte atunci când vaccinul anti-COVID este administrat. Ce au declarat medicii români imunizați astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sorin Rugină a afirmat jurnaliştilor că nu a avut nicio reacţia decât o mică înţepătură cum se întâmplă la fiecare vaccin, informează News.ro.

„Iată că ne-am vaccinat, cei care au fost martori au văzut că nu am avut niciun fel de reacţie în afară de o mică înţepătură cum se întâmplă la orice vaccin. Urmează şi revaccinarea. Programul este bine stabilit, strategia este bine stabilită”, a transmis Sorin Rugină.

El a fost întrebat dacă a avut emoţii sau vrei reacţie după vaccin.

„Nu am avut emoţii. absolut nicio reacţie până la acest moment. (…) Nu este emoţia vaccinării, ci emoţia unui moment nou”, a transmis medicul constănţean.

Acesta a menţionat că de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se vor vaccina în prima etapă 155 de medici, asistente şi infirmiere.

Sorin Rugină este medic primar în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar în urmă cu mai mulţi ani a fost directorul acestei unităţi medicale. Până în urmă cu câteva luni, Sorin Rugină a fost rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Claudia Cambrea, a afirmat că îşi doreşte ca acest vaccin să fie o şansă pentru eradicarea cât mai rapidă a pandemiei.

„Este un vaccin obişnuit, nimic deosebit, aceeaşi senzaţia ca la orice injecţie intramusculară. A fost o perioadă foarte grea pentru toată lumea pentru sistemul medical în general, pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, pentru toţi cetăţenii acestui judeţ şi sperăm ca acest vaccin să fie o şansă şi ne dorim din tot sufletul să fie o şansă pentru eradicarea cât mai rapidă a acestei epidemii. (…) Cadrele medicale sunt obosite pentru că sunt aproape 11 luni de efort susţinut, dar acest vaccin ne aduce o speranţă”., a afirmat Claudia Cambrea.

Ea a adăugat că unitatea medicală este aproape de capacitatea maximă.

„Spitalul este aproape de capacitatea maximă, nu este situaţia care a fost la mijlocul lunii noiembrie, dar în continuare în spital sunt cazuri foarte grave. (…) Sperăm ca acest vaccin să scadă foarte mult presiunea pe sistemul medical, să nu mai vedem cazurile grave pe care le-am văzut până acum”, a transmis directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea