Ce se întâmplă, în județul Alba, în situația în care un educator sau profesor este depistat cu COVID-19: Cine va fi carantinat potrivit legii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

După ce mai multe cazuri de Covid-19 au apărut în rândul cadrelor didactice și personalului auxiliar din mai multe unități de învățământ din județul Alba, tot mai multă lume își pune întrebarea cum se va face carantinarea contacților, potrivit legii.

Dacă un educator sau un profesor este depistat pozitiv cu coronavirus, legea spune că se suspendă cursurile clasei respective pentru o perioadă de 14 zile și se carantinează toți contacții direcți din cadrul unității de învățământ ai cazurilor confirmate, asta însemnând toți copiii din clasa sau grupa unde a fost depistat pozitiv educatorul sau profesorul.

ELIT

Aici apare o situație mai specială, deoarece se carantinează doar contacții direcți, adică copiii, elevii din clasa unde cadrul didactic a fost depistat pozitiv întrucât doar aceștia sunt considerați contacți direcți. Părinții copiilor sunt considerați contacți ai contacților și astfel nu se carantinează, putând merge în continuare la serviciu cu respectarea măsurilor de distanțare și igienă care se impun.

Din păcate ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății nu oferă soluții pentru părinții cu copii mici, de grădiniță, care nu au cu cine să-i lase pe perioada cât sunt carantinați, ceea ce a stârnit un val de nemulțumire în rândul părinților care solicită Ministerului Sănătății dreptul la concediu medical în astfel de cazuri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419