Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce s-ar întâmpla cu pacienții ATI din Alba Iulia dacă secția de la Spitalul Județean ar lua FOC. Măsuri în caz de urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce s-ar întâmpla cu pacienții ATI din Alba Iulia dacă secția de la Spitalul Județean ar lua FOC. Măsuri în caz de urgență

În lumina incendiului devastator care s-a petrecut la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI, în urma căruia aproape zece pacienți și-au pierdut viața, o întrebare răsare în mintea multor cetățeni din județul nostru: ce s-ar întâmpla dacă un astfel de incident s-ar produce și la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia?

Diana Mîrza, managerul SJU Alba Iulia, a precizat, pentru ziarulunirea.ro, că șansele ca un astfel de eveniment să se producă și la cel mai mare spital din județul nostru au fost reduse la minimum, datorită măsurilor care s-au luat din timp.

Astfel, ea a transmis faptul că la Aiud există 20 de locuri ATI a căror distanță este respectată, iar un medic SJU Alba Iulia este detașat în această instituție. De asemenea, la nivelul Municipiului Blaj mai există paturi pentru a sări în ajutorul acestora.

Mai mult, la nivelul SJU Alba Iulia, secția ATI, s-au instalat detectoare care măsoară concentrația de oxigen din încăperi la un interval de două ore, pentru a preveni astfel de incidente, iar la nivelul aprovizionării cu electricitate, puterea a fost mărită de patru ori.

Dacă pacienții se simt mai bine, a adăugat managerul SJU Alba Iulia, aceștia pot fi transferați la Secția de Boli Infecțioase, sporind astfel spațiul disponibil.

Unele dintre aceste măsuri au fost luate în urma producerii unor incidente la spitalele din alte județe, cum ar fi cel din Neamț, pentru ca și aceste lucruri să nu se petreacă și în orașul nostru.

În concluzie, șansele ca un incendiu să se producă la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia sunt minime datorită măsurilor care s-au luat din timp, dar, în ipoteza în care acesta s-ar produce, pacienții evacuați ar urma să fie transferați la Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea