Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce pregătește Guvernul pentru 2022: ÎNCHISOARE de până la 6 ani pentru patronii care nu plătesc contribuțiile la stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce pregătește Guvernul pentru 2022: ÎNCHISOARE de până la 6 ani pentru patronii care nu plătesc contribuțiile la stat

Una dintre măsurile pe care ministrul de Finanțe o vrea implementată chiar din ianuarie sau cel târziu din februarie este închisoare de până la 6 ani pentru patronii care nu plătesc contribuțiile la stat. Este vorba despre contribuții la Sănătate, la Pensii, dar și despre impozite. La fel se va întâmpla și cu cei care conduc instituții de stat.

În cazul în care reprezentanții ANAF vor descoperi astfel de nereguli în cadrul controalelor, patronul firmei sau șeful de instituție primește un termen de 60 de zile în care are obligația de a veni cu plățile la zi. Dacă nu își îndeplinește acastă îndatorire, pe numele lui se deschide un dosar penal și riscă o închisoare de până la 6 ani.

Totodată, va fi implementat ”radarul mărfurilor”. Cu alte cuvinte, toate TIR-urile care aduc mărfuri în România vor avea o aplicație care va monitoriza tot ce intră în țară. Polițiștii vor avea dreptul să oprească TIR-urile pentru a verifica dacă aplicația corespunde cu marfa.

Concediile medicale vor fi compensate cu CASS. Aici este vorba despre patronii care nu și-au recuperat banii pe concediile medicale încă din 2019. Astfel, aceștia nu vor mai plăti CASS o perioadă până vor ajunge la suma respectivă.

În anul 2022 vor rămâne în vigoare facilitățile fiscale pentru domeniul IT și construcții. Astfel, cei din IT nu vor plăti impozitul pe venit, iar cei din construcții vor plăti la pensii doar 3,75%.

De asemenea, va fi aprobat TVA 5% pentru locuințele cu o valoare până în 140,000 de euro.

sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea