Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba după ce a CURENTAT cu un BASTON ELECTRIC și a ATACAT cu SPRAY LACRIMOGEN un cioban care păștea oile pe un teren privat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat în vârstă de 30 de ani judecat pentru cercetare abuzivă trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 2.500 de lei după ce, împreună cu un alt suspect, a agresat un cioban.

Inculpatul M. Vasile Adrian era angajat în calitate de paznic la o societate comercială care deține o suprafață de teren în comuna Berghin. Împreună cu o altă persoană a luat decizia să îl pedepsească exemplar pe ciobanul care a îndrăznit să își pască oile pe terenul administrat de firma privată. S-au urcat pe un moped și au ajuns rapid în apropierea ciobanului, care încerca să îndepărteze oile de pe terenul respectiv.

Fără a sta prea mult pe gânduri, cei doi i-au aplicat acestuia mai multe lovituri cu bastonul și cu picioarele în regiunea abdominală și la nivelul feței, i-au pulverizat spray iritant lacrimogen la nivelul ochilor și l-au curentat cu un dispozitiv electric în zona picioarelor. În urma bătăii primite, victima s-a ales cu leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale. Ciobanul și-a scos un certificat medical și a depus plângere împotriva agresorilor. Unul dintre aceștia a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, instanța din Alba Iulia pronunțând o primă decizie în luna februarie 2019.

”Din declarațiile martorilor, care se coroborează cu cea a persoanei vătămate, rezultă că inculpatul împreună cu suspectul B. G., folosindu-se de un moped, s-au deplasat în viteză spre persoana vătămată, în timp ce aceasta încerca să îndepărteze oile de pe respectivul teren. Folosind dispozitivele de apărare cu care erau dotați, suspectul i-a pulverizat victimei spray lacrimogen la nivelul ochilor, iar inculpatul M. V. A. a curentat-o cu un baston electric și a lovit-o cu piciorul în zona abdominală. În continuare, deși persoana vătămată era căzută la pământ, cei doi au continuat să exercite violențe asupra sa, lovind-o și curentând-o cu bastonul electric, aplicându-i totodată mai multe lovituri cu piciorul în abdomen. Aceste aspecte se coroborează și cu concluziile raportului de expertiză medico-legală, eliberat de Spitalul Județean Alba, conform cărora persoana vătămată a suferit un traumatism facial, arsuri corneo-conjunctivale, precum și contuzii abdominale”, se precizează în conținutul deciziei de la Judecătoria Alba Iulia.

Pe lângă amenda penală, agresorul mai trebuie să-i plătească victimei suma de 950 de lei daune morale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea