Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce parole sunt cele mai ușor de spart de hackeri? Cum ne putem proteja conturile online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce parole sunt cele mai ușor de spart de hackeri? Cum ne putem proteja conturile online

Specialiștii în securitate cibernetică au dezvăluit cât de ușor pot fi sparte unele parole. Hackerii pot avea acces la conturile personale ale altor persoane în doar câteva secunde, relatează Mirror.

Pentru a vă asigura că parola dumneavostră nu este una ușor de ghicit, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi oferite de specialiștii în securitate cibernetică.

Parole care au mai puțin de 8 caractere

Parolele cel mai ușor de spart sunt cele care conțin toate literele sau cifrele mici și au mai puțin de 8 caractere. De exemplu, parole precum ”purple”, ”letmein” sau ”202201” pot fi ghicite în mai puțin de o secundă. Puteți folosi, în schimb, o parole precum ”miercuri1”, care, conform specialiștilor, poate fi ghicită în mai mult de 2.000 de secunde.

Parolă comună pentru mai multe conturi

O altă greșeală pe care o fac mulți oameni este să utilizeze aceeași parolă atât pentru conturile de la serviciu, cât și pentru conturile de acasă.

„Cu 51% oameni care folosesc aceleași parole atât pentru conturile de serviciu, cât și pentru cele personale, este normal ca ei să repete parolele care sunt ușore de reținut. Dar studiul a constatat că 365.174 de parole sunt scrise doar cu litere mici și au o lungime medie de opt caractere. Când oamenii folosesc același model de parole, hackerii pot accesa cu ușurință datele, deoarece numărul de combinații pe care trebuie să îl încerce este mai mic. Dacă folosiți toate literele mici pentru parolele dumneavoastră, hackerilor le-ar lua doar trei secunde să le ghicească”, au explicat specialiștii.

Parole ușor de spart

Pe lângă parolele scurte, o altă greșeală este să folosiți nume de emisiuni TV, porecle, culori și nume de branduri cunoscute, deoarece acestea sunt unele dintre cele mai ușor de ghicit.

Conform specialiștilor, peste 1,5 milioane de parole au opt caractere sau chiar mai puțin. Aceștia ne recomandă să cream parole cu o lungime de minimum 8-12 caractere și să folosim și caractere speciale, cifre și litere mari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea