Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ce mai înseamnă în România o eliberare sub supraveghere, după o crimă sângeroasă? Tâlhărie, vătămare corporală gravă şi un jaf în Italia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce mai înseamnă în România o eliberare sub supraveghere, după o crimă sângeroasă? Tâlhărie, vătămare corporală gravă şi un jaf în Italia

”În sfârșit, a fost prins românul care în 8 august a bătut și tâlhărit o bătrână în vârstă de 82 de ani din Peninsulă, în provincia Venezia”, a fost știrea apărută în mai toate publicațiile on-line din Italia în aceste zile. O știre care în ultimii ani se tot repetă, doar numele fiind altele. Români care fură, tâlhăresc, violează și omoară țin de ani buni primele pagini ale ziarelor și aruncă asupra tuturor românilor o anatemă greu de combătut. Când însă astfel de știri sunt ”scrise” cu complicitatea autorităților române, lucrurile devin mai revoltătoare și mai greu de înțeles.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

petrica-suliEste și cazul lui Petrică Suli, un tânăr de 25 de ani, pe care judecători și procurori români l-au ajutat, chiar dacă indirect, să meargă în Italia și să mai adauge o nenorocire pe lista celor comise de români. Cum s-a putut întâmpla acest lucru? Simplu! Suli, infractor periculos încă de pe vremea când era minor, cu mai multe condamnări la activ, între care una pentru omor deosebit de grav și două pentru tâlhărie, a fost pus în libertate de mai multe ori de instanțe din Sibiu, Mureș și Alba. Din condamnarea de 8 ani și 6 luni pe care a primit-o pentru crima săvârșită pe când era minor a executat doar vreo patru ani, după care a fost liberat condiționat de o instanță din Tîrgu-Mureș.

Pus în libertate, Suli a fost autorul în cazul a două tâlhării, fiind condamnat în 2013 la 2 ani și 6 luni pentru una dintre tâlhării și la 3 ani și 6 luni pentru cealaltă, pedeapsă pronunțată la Judecătoria Mediaș. Închis la Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei de 3 ani și 6 luni, Suli a făcut mai multe acțiuni în instanță pentru a obține din nou liberarea condiționată și, după mai multe refuzuri, în februarie 2016 Judecătoria Aiud i-a admis cererea și l-a pus în libertate sub supraveghere. O decizie surprinzătoare, având în vedere trecutul infracțional al lui Petrică Suli, care își petrecuse cea mai mare parte din adolescență și tinerețe în centre de reeducare și penitenciare și a cărui fire violentă era mai mult decât evidentă.

Și, în mod previzibil, tânărul nu se cumințește, ci pleacă în Italia pentru a-și continua ”cariera infracțională”. ”

Femeia a fost lovită puternic cu pumnul în față de tânărul român care intrase în casă peste ea, iar aceasta s-a prăbușit la pământ suferind un traumatism facial și contuzii multiple. Agresorul a plecat din casa femeii cu 50 de euro, un colier din aur alb cu o cruciuliță tot de aur și două inele din aur galben. În urma anchetei s-a descoperit că bijuteriile furate au fost valorificate de infractorul român la un amanet din zonă, iar pe ele au fost identificate amprentele lui Suli. Ancheta s-a finalizat zilele trecute cu punerea în executare a unui mandat european de arestare pe numele lui Petrică Suli, emis de autoritățile italiene și pus în executare la Curtea de Apel Alba Iulia”, consemnează publicația on-line Brescia Oggi.

Imediat după comiterea faptei în Italia din luna august a acestui an, Petrică Suli s-a întors în țară, iar în septembrie 2016 procurorii din Mediaș încearcă din nou să-l rețină, însă Judecătoria Mediaș nu este de acord și îl lasă în libertate. Abia acum, în 7 noiembrie, Suli este reținut de autoritățile române, care au fost obligate să pună în executare mandatul de arestare european emis de autoritățile italiene. Suli va fi extrădat în Peninsulă pentru a fi judecat, însă pedeapsa și-o va ispăși probabil tot acasă, în România, unde de prea multe ori magistrații pun în libertate astfel de personaje. În acest caz tras la indigo cu multe altele, mai multe întrebări își caută răspunsul:  Pe baza căror considerente judecătorii l-au eliberat în mod repetat pe Suli, un infractor atât de periculos în România?! Și apoi, cum l-a supravegheat poliția după liberare?! Sau s-au bucurat că un infractor deosebit de periculos, condamnat pentru crimă, a plecat din țară?!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea