Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ce înseamnă semnalele luminoase în trafic. Ca şofer trebuie să cunoşti acest limbaj codificat

Ioana Oprean

Publicat

în

Ce înseamnă semnalele luminoase în trafic? Pentru că şi-au dat seama că nu eşti niciodată singur pe şosea, românii au dezvoltat un veritabil limbaj prin care se avertizează şi îşi mulţumesc reciproc cu ajutorul luminilor maşinii. Ca şofer trebuie să cunoşti acest limbaj codificat. 

Semnal dreapta – Poţi să depăşeşti. Dacă autoturismul din faţă merge foarte încet, şoferul, conştient că te ţine-n loc, te încurajează să-l depăşeşti. Dacă semnalizează dreapta înseamnă că drumul e liber şi nu vine nimic de pe contrasens. Oricum, semnalul lui poate fi luat doar drept sugestie, dar e necesar să te asiguri şi tu.

Semnal stânga – Nu îl depăşi! Dacă şoferul din faţă, pe care te chinui să îl depăşeşti, îţi dă un scurt semnal stânga, te avertizează în acest fel că nu e cazul să te angajezi în depăşire pentru că vine ceva de pe contrasens.

Flash-uri succesive de pe contrasens – E Poliţie în faţă
Flash scurt – Îl deranjează farurile tale

Pui avarii când cel din spate merge cu faza lungă. Cum îl avertizezi pe cel din spatele tău că merge cu faza lungă şi te deranjează? Nu ai altă soluţie decât să pui avariile. Dacă cel din spatele tău merge intenţionat cu faza lungă, e un semn de nervozitate, se răzbună pe tine, te şicanează dintr-un motiv.

Scurte avarii – Îţi mulţumeşte. În trafic, ca şi în viaţa de zi cu zi, şoferii comunică, cer lucruri şi mulţumesc pentru ele. Dacă ai ajutat un şofer să te depăşească, i-ai acordat prioritate, l-ai lăsat în faţa ta la o coadă, avariile scurte pe care le pune înseamnă „mulţumesc”. Poţi să-i spui şi tu „cu plăcere” dând un  scurt flash.

Avarii prelungite – e o problemă în faţă. Dacă vezi că maşina din faţă porneşte avariile, e semn că trebuie să încetineşti.

Sursa: promotor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ioana Oprean

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea