Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ce amendă riscă șoferii care nu poartă centura de siguranță la volan

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce amendă riscă șoferii care nu poartă centura de siguranță la volan

Indiferent dacă ești șofer sau pasager, portul centurii de siguranță este imperativ. Descoperă mai multe despre amenzile prevăzute de legislație pentru șoferi în cazul în care pasagerii nu respectă această regulă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ca șofer, ai responsabilitatea asigurării portului centurii pentru toți pasagerii sub 18 ani aflați în mașină. În România, conform legislației actuale, șoferul poate primi o amendă dacă un pasager minor nu poartă centura de siguranță.

Odată ce un individ împlinește 18 ani, responsabilitatea pentru portul centurii revine acestuia. În acest caz, poliția poate amenda pasagerul pentru nerespectarea regulii, nu șoferul. Se consideră că un adult de 18 ani ar trebui să fie conștient de importanța purtării centurii.

Amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță de către pasageri peste 18 ani este cuprinsă între 290 și 435 de lei, plus puncte de penalizare. În cazul pasagerilor minori, șoferul este responsabil și poate fi amendat.

Portul centurii de siguranță reprezintă o măsură crucială pentru siguranța în trafic. Statisticile arată că purtarea centurii reduce semnificativ șansele de deces sau rănire gravă în cazul unui accident de autovehicul. Așadar, verifică întotdeauna dacă toți ocupanții mașinii poartă centura înainte de a porni la drum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea