Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce-am găsit al meu să fie: Un tânăr de 19 ani, din Alba, a sustras aproape 700 de lei dintr-o geantă uitată pe stradă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ce-am găsit al meu să fie: Un tânăr de 19 ani, din Alba, a sustras aproape 700 de lei dintr-o geantă uitată pe stradă

Un tânăr de 19 ani, din Câmpeni, s-a ales cu o amendă penală în valoare de 3.000 de lei, după ce a sustras aproape 700 de lei, dintr-o geantă uitată pe stradă.

La data de 21 mai 2021, în jurul orelor 17,10, observând și profitând că persoana vătămată și-a lăsat geanta nesupravegheată pe str. Libertății din orașul Câmpeni, în dreptul unui imobil, inculpatul, în vârstă de 19 ani, a sustras suma de 690 lei din portmoneul aflat în această geantă.

În cursul aceleiași zile, ca urmare a sesizării organelor de poliție, inculpatul a fost depistat în flagrant și a recunoscut fapta, conducând organele de poliție la locul unde ascunsese suma de bani sustrasă, sumă ce a fost restituită persoanei vătămate.

În drept s-a reţinut că fapta inculpatului care, la data de 21 mai 2021, în jurul orelor 17,10, observând și profitând că persoana vătămată și-a lăsat geanta nesupravegheată pe strada Libertății din orașul Câmpeni, în dreptul unui imobil, a sustras suma de 690 lei din portmoneul aflat în această geantă, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de furt prev. de art. 228 alin 1 C.pen.

Inculpatul nu este la primul conflict cu legea penală, în ultimii 7 ani fiind cercetat penal pentru comiterea mai multor infracțiuni, preponderent de furt, în majoritatea dosarelor penale dispunându-se clasarea cauzei ca urmare a împăcării cu persoanele vătămate.

„Instanţa va avea în vedere faptul că prejudiciu produs a fost unul redus, 690 lei, pe care organele de poliţie au reuşit să îl recupereze şi să-l restituie integral persoanei vătămate.

Inculpatul nu are antecedente penale, dar nu este la prima incidenţă cu legea penală, în minorat săvârşind infracţiuni de furt calificat.
Inculpatul a fost sincer în declaraţia pe care a dat-o organelor de poliţie în calitate de suspect, a uzitat de procedura recunoaşterii învinuirii”, se arată în rechizitoriu.

Astfel, tânărul de 19 ani s-a ales, din partea Judecătoriei Câmpeni, cu o amendă penală în valoare de 3.000 de lei.

„Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 3000 lei amendă (20 lei x 150 de zile-amendă) pentru comiterea infracțiunii de furt, prev. de art. 228 alin. 1 din C.pen.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Câmpeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea