Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul unei femei din Alba, ameninţată cu moartea de către iubit: Violenţa și problemele în cuplu, accentuate de izolarea la domiciliu și șomajul tehnic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazul unei femei din Alba, ameninţate cu moartea de către iubit: Violenţa și problemele în cuplu, accentuate de izolarea la domiciliu și șomajul tehnic

La nivelul județului Alba, în ultimele două luni, pe fondul izolării la domiciliu, s-au constatat mai multe cazuri de violenţă în familie. În unele situaţii, neînţelegerile dintre soţi sau concubini s-au concretizat prin emiterea de ordine de protecţie de către autorităţi, care, în final, au ajuns în atenţia instanţelor de judecată.

Un astfel de caz a fost analizat de Judecătoria Aiud, în 29 aprilie 2020. O femeie a solicitat intervenţia poliţiei după ce a fost ameninţată cu moartea de către concubin. Cei doi locuiau împreună de circa 8 ani, dar problemele s-au acutizat pe fondul rămânerii ambilor în şomaj tehnic şi a nevoii de a sta împreună mult mai mult timp decât înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Incidentul semnalat de femeia din Aiud a avut loc în 26 aprilie. Femeia a sunat la 112 şi a solicitat intervenţia Poliţiei după ce concubinul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a ameninţat-o că îi taie gâtul. Autorităţile au decis msă emită un ordin de protecţie, iar Judecătoria a dispus evacuarea bărbatului din locuinţă pe o perioadă de 2 luni şi obligarea acestuia să păstreze o distanţă minimă determinată de 25 metri faţă de victimă.

”Corelativ s-a evidenţiat faptul că în urmă cu cca. o săptămână – două, pârâtul i-a adresat victimei – reclamante expresii similare şi chiar a lovit-o cu mâna în zona capului şi a încercat să o strângă de gât. În acest context, s-a menţionat că acest comportament al pârâtului îi provoacă reclamantei o stare de temere, iar principală cauză a neînţelegerilor survenite rezidă în consumul de băuturi alcoolice al pârâtului şi care, pe acest fond devine recalcitrant. Din interpelările directe ale părţilor cât şi prin răspunsurile furnizate s-a reţinut că starea de neînţelegere şi animozitatea conjugală s-a amplificat probabil în condiţiile în care părţile petrec implicit tot timpul împreună, dar mai ales în accepţiunea reclamantei datorită consumului de băuturi alcoolice”, se susţine în hotărârea intanţei care a validat ordinul de protecţie.

Bărbatul a recunoscut că între el şi reclamantă a survenit un incident virulent, dar anterior datei de 26 aprilie 2020, cu circa o săptămână şi în acest context i-a adresat reclamantei expresii de genul: ”taci că îţi dau una”, ”stai dracu”, ”nu mai vorbi”.

”În prezent se remarcă că relaţia de concubinaj şi fondul problemelor conjugale s-au acutizat şi elementul de afectivitate este afectat substanţial şi acalmia sau armonia care ar trebui să se regăsească într-un climat familial este înlocuită cu o atmosferă improprie. De altfel, ambele părţi au conchis că această relaţi e a devenit caducă şi datorită unor temperamente şi personalităţi distincte şi a unei incompatibilităţi pe mai multe paliere: emoţional, afectiv , social, comunicativ, relaţional. Premisa discuţiilor tensionate dintre părţi este determinată în esenţă pe fondul consumului de alcool care a generat o reacţie adversă a reclamantei şi cu impact asupra vieţii cotidiene de cuplu.

Aceste dispute repetitive marchează într-un mod acut situaţia reclamantei şi care atât prin prezenţa sa, cât şi prin confirmarea implicită a pârâtului, are «o fire timidă şi introvertită». Se remarcă că practic părţile au ajuns într-o circumstanţă în care dialogul nu mai subzistă, filonul de comunicare fiind grav afectat de glacialitate, de neîncredere, de suspiciune pe mai multe paliere, fiecare partener având senzaţia că celălalt tinde să-i facă rău”, se mai susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Magistratul apreciază, în concluzie, că acest comportament recalcitrant manifestat de pârât în ultima perioadă, începând cu a nul 2020 şi cu precădere în luna aprilie 2020 i-a creat reclamantei o stare de temere şi datorită injuriilor adresate şi a ameninţărilor cu moartea şi cu un impact în condiţiile redate asupra relaţiei de afinitate dintre părţi.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea