Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cazul tinerei de 17 ani din Alba Iulia care a murit de infarct la o sală de fitness: „Adeverința medicală la sală, doar o recomandare, nu o necesitate”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul tinerei de 17 ani din Alba Iulia care a murit de infarct la o sală de fitness: „Adeverința medicală la sală, doar o recomandare, nu o necesitate”

Invitată la Unirea FM, antrenoarea de fitness Sendy Țălnar a discutat subiectul adeverințelor medicale în sălile de fitness, în contextul tragediei de săptămâna trecută, când o tânără de doar 17 ani a făcut infarct și a decedat în timp ce se antrena într-o sală de fitness din oraș.

”Eu cred că adeverința medicală este recomandată, nu cred ca este obligatorie. Dacă e să o luam logic, dacă această adeverință ar fi obligtorie la intrarea în sălile de sport ar trebui să fie obligatorie la orice job. Însă eu cred că e foarte important ca profesorii de sport, părinții sau chiar și tinerii trebuie să fie conștienți de faptul că sportul nu se face după ureche. Am observat că în ultimii ani sportul la sala de fitness nu se mai practică de plăcere, mai mult a ajuns să fie o activitate la modă.

Oamenii poate vor să țină pasul cu cei din anturajul lor și ajung să își dorească rezultate extraordinare de azi pe mâine și își forțează corpul pe aparate, cu suplimente, cu iluzii frumos ambalate. Eu cred că acestea ar trebui interzise: proteinele, suplimentele frumos ambalate pe care le găsim în aproape orice sală de sport.

Totodată, cred ca ar trebui ținute sub control antrenamentele care te forțează să îți depășești limitele și aici vorbesc despre antrenorii personali, instructorii care au venit din spate, care au plătit bani și și-au luat niște diplome peste noapte. Aceștia nu cunosc potențialul unui om pentru că, până la urmă, trebuie să fie pasiunea ta sportul, nu să o faci doar pentru că poți câștiga niște bani frumosi sau ți se pare că este la modă să fii instructor de fitness. Ca și antrenor sau instructor trebuie să fii conștient de capacitățile omului cu care interacționezi. Ar trebui ca toți colegii de breaslă din România să fie constienți că acele suplimente care se sugerează a fi date clienților ar trebui interzise. ” a declarat Sendy Țălnar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea