Rămâi conectat

Curier Județean

Cazare în căminele studențești ale Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia: Până când pot fi depuse cererile de către studenți și masteranzi

Publicat

în

Cazare în căminele studențești ale Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia: Până când pot fi depuse cererile de către studenți și masteranzi

Studenţii şi masteranzii admişi şi înmatriculaţi în anul I de studii la Universitatea “1 Decembrie 1918”, precum şi cei înmatriculaţi deja în anii 2, 3 sau 4 şi materanzii din anul 2 trebuie să transmită până pe 23 septembrie, inclusiv, prin aplicația Cazare cămine de pe site-ul www.uab.ro, cererile de înscriere în vederea obţinerii unui loc de cazare.

Citește și:  Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

În 24 septembrie vor fi verificate mediile studenţilor de către secretariatele facultăților, iar în 27 septembrie, după ora 16.00, vor fi afişate listele cu studenţii care vor primi cazare.

Electrica Furnizare Discount

Ierarhizarea studenţilor se face în limita locurilor disponibile, în următoarea ordine de prioritate:
a) media anului precedent (sau media de admitere pentru studenţii anului I);
b) opţiunile studenţilor (căminul 1, 2, 3, 4), în ordinea în care au fost menţionate în formularul de înscriere la cazare.

Repartizarea în căminele studenţeşti se face în următoarea ordine de prioritate:
a. studenţii bursieri ai statului român care fac parte din categoria românilor de pretutindeni, cu frecvenţă, cu bursă sau fără bursă;
b. studenţii bursieri ai statului român din afara UE;
c. studenţii ai altor universităţi, primiţi la studiu în baza acordurilor bilaterale (ex. beneficiari de granturi Erasmus);
d. studenţii români de la cursurile de zi finanţaţi de la buget pe baza rezultatelor obţinute în activitatea de cercetare, sportivă, culturală sau organizaţională, olimpiade etc;
e. studenţi ai clubului sportiv;
f. studenţi ai UAB de la cursurile de zi, finanţaţi pe locuri finanţate de la bugetul de stat, integralişti;
g. studenţi ai UAB de la cursurile de zi, cu taxa, integralişti;
h. alte categorii de studenţi ai UAB, în limita locurilor disponibile.

Repartizarea în căminele studenţeşti a cazurilor sociale în limita a 10% din totalul locurilor de cazare se face în următoarea ordine de prioritate:
1. studenţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi din casele de copii sau de plasament dacă nu au depăşit vârsta de 26 ani;
2. studenţii cu handicap grav şi accentuat. Beneficiază de gratuitate la cazare următoarele categorii de studenţi:
a) studenţii orfani de ambii părinţi şi cei proveniţi din casele de copii ori plasament familial;
b) copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat din sistemul de învăţământ, precum şi copii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ.

Studenţii cu handicap grav şi accentuat beneficiază, la cerere, de reducerea cu 50% a taxelor pentru cazare şi masă la cantinele şi căminele studenţeşti.

Studenţii înmatriculaţi în anul I (sau în an superior prin admitere) la o a doua facultate, care au urmat și finalizat o specializare în cadrul UAB, vor fi trecuţi pe lista de rezervă în vederea obţinerii unui loc de cazare, urmând a li se repartiza un loc în măsura disponibilităţilor.

Cazurile sociale care vor să beneficieze de gratuitate sau reducere la plata chiriei trebuie să transmită actele doveditoare la Serviciul Social, la adresa de e-mail [email protected], între 6 – 20 septembrie. Cazarea se va efectua între 28 – 30 septembrie, între orele 8.00 – 18.00, urmând ca la cazarea propriu-zisă beneficiarii de gratuități sau reduceri să depună și în original și actele trimise inițial prin poșta electronică.

Studenții de la literele a – e și cifrele 1 – 2 nu trebuie să trimită cererile online. Locurile rămase vacante vor fi distribuite studenţilor de la cursuri de zi în ordinea descrescătoare a mediei din anul precedent. Locurile de cazare sunt repartizate pe specializări şi ani de studiu proporţional cu numărul studenţilor subvenţionaţi din anul şi specializarea respectivă.

Între 1 – 3 octombrie vor fi trimise online la Serviciul Social cereri pentru redistribuirea locurilor rămase libere, operațiune care va fi efectuată pe 5 octombrie.

NU se vor caza în cămin studenţii care şi-au înstrăinat locul de cazare, au găzduit persoane străine în camerele repartizate, au fost sancţionaţi în anul de studiu anterior, au înregistrat restanţe la plata regiei de cămin, au avut un comportament deficitar în relaţiile cu alţi studenţi sau cu personalul administrativ sau au încălcat regulamentul de funcţionare a căminelor studenţeşti în anii anteriori.

Publicitate

Curier Județean

Lucrări de infrastructură la Aiud. A fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos

Publicat

în

Lucrări de infrastructură la Aiud. A fost predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos

Strada Gheorghe Asachi, care face legătura dintre Drumul Național 1 și localitatea Gârbova de Jos va intra în reabilitare

„Astăzi s-a predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzii care face legătura dintre DN1 și Gârbova de Jos.

Fiecare stradă, care nu este asfaltată, are urgența ei. Suntem conștienți de asta. Dar prioritizarea intervențiilor ține de mai mulți factori, printre care și existența altor lucrări ocazionate de investiția finală„, a scris City Managerul municipiului Aiud, pe facebook.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Patru pompieri ai ISU Alba au alergat de la Sebeș la Alba Iulia, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus

Publicat

în

FOTO| Patru pompieri ai ISU Alba au alergat de la Sebeș la Alba Iulia, în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus

Patru pompieri din cadrul ISU Alba au alergat 17 kilometri, din Municipiul Sebeș, până la Alba Iulia, unde a fost predată ștafeta care va avea ca destinație Municipiul Carei.

Suntem onorați că am luat parte la acest eveniment național unde am îmbinat pasiunea pentru sport cu recunoștința pe care o purtăm în suflet pentru eroi.

Electrica Furnizare Discount

Colegii noștri, Plt. Adj. Suvaina Cosmin, plt. Maj. Avram Mihai, sg. Maj. Madaras Mădălin, sg. Maj. Nasta Cătălin au ales să participe la acest deosebit eveniment.

Aceștia au preluat ștafeta din Municipiul Sebeș, au alergat peste 17 kilometri, până în orașul din Inima României – Alba Iulia unde, de asemena, s-a predat ștafeta care va avea ca destinație Municipiului Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Acțiunea organizată de Asociația Invictus România presupune purtarea în alergare, pe trei trasee, a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu.

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație. Traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Glorie Eternă eroilor!
Go Invinctus!

Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, REȚINUT de polițiști: A încălcat condițiile prevăzute de procuror

Publicat

în

Tânăr din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, REȚINUT de polițiști: A încălcat condițiile prevăzute de procuror

Un tânăr, de 20 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioada de 30 de zile, emis de către Judecătoria Alba Iulia a fost reținut de polițiști.

La data de 19 octombrie 2021, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat și reținut un tânăr, de 20 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioada de 30 de zile, emis de către Judecătoria Alba Iulia.

Bărbatul era cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru infracțiuni contra patrimoniului, iar, ca urmare a încălcării condițiilor prevăzute de procuror, a fost dispusă înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare