Caz EMOȚIONANT: O mama i-a invitat la nunta fiicei pe cei care au primit organele fiului ei mort în urma unui accident la Roșia Montană

Caz emotionant la Cluj-Napoca, unde o mamă i-a invitat la nunta fiicei pe cei care au primit organele fiului eu mort într-un accident la Roșia Montană, ”să simt că este şi fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment”.

Flaviu Ferencz s-a apucat de longboarding în 2010, când era student la Cluj-Napoca. S-a dus împreună cu doi amici la Roşia Montana, pentru distracţie. Tânărul în vârstă de 26 de ani s-a legat cu o frânghie de spatele maşinii, în aşa fel încât unul dintre prietenii lui să-l tragă. La un moment dat, placă i-a alunecat de sub picioare, iar Flaviu s-a lovit grav la cap.

Tânărul a ajuns în comă la Spitalul Judeţean Oradea. Medicii i-au spus mamei că băiatul a avut un hematom la creier şi că nu mai poate fi salvat. Ulterior, femeia a fost întrebată dacă este de acord cu donarea organelor lui Flaviu.

”Eu sunt, dar trebuie să mă consult şi cu soţul, care e în Spania”, a răspuns femeia, conform libertatea.ro.

”De copilul meu nu se atinge nimeni”, a spus Geza Ferenz, soţul ei, la telefon.

Apoi s-a urcat în primul avion şi a venit să-şi vadă fiul.

– Ai vrea să-i dea cineva ceva să-l scape?, l-a întrebat Semina pe bărbat când a ajuns.

– Da.

– Această şansă nu o are, creierul lui este gelatină. Dar putem oferi viaţa altor oameni, i-a spus soţia.

Câteva minute mai târziu, soţul s-a împăcat cu faptul că fiul lui nu mai poate fi salvat. În cele din urmă, cei doi părinţi au semnat actele prin care şi-au dat acordul să doneze organele băiatului.

Ficatul şi rinichii copilului lor au ajuns la trei oameni. Sunt doi tineri care aveau aproape aceeaşi vârstă cu fiul ei, unul din Zalău şi unul din Cluj, şi o doctoriţă din Cluj.

”Aş vrea să îi invit la nunta fetei. Măcar la cununia civilă şi la preot, dacă nu vor la masă, să nu creadă că vreau să îmi pună bani. Să simt că este şi fratele ei alături de ea în cel mai frumos moment”, a spus, printre lacrimi, Semina Ferencz, mama lui Flaviu.

”Nu aş vrea decât o îmbrăţişare, să ştiu că la ei e ceva de la copilul meu”, a mai spus femeia.

Flaviu, despre care mama spune că ”avea un suflet de aur”, ar fi avut astăzi  32 de ani. Nunta surorii lui, la care sunt invitaţi cei care au primit rinichii şi ficatul lui, este pe 20-21 septembrie 2019, la Cluj-Napoca.

Sursă: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...