Rămâi conectat

Actualitate

Câte vaccinuri anti-Covid-19 revin României din cele peste 2 miliarde de doze asigurate de Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un număr suficient de vaccinuri împotriva noului coronavirus a fost contractat pentru a ajunge pentru toți locuitorii țărilor membre, adică aproximativ 4 doze pe cap de locuitor, potrivit datelor furnizate de liderii UE. La un calcul simplu, cu o populație aproximată la 19 milioane de locuitori, României i-ar reveni 85 de milioane de doze de vaccin, per total, relatează stirileprotv.ro

Datele publice oferite de Comisia Europeană arată numărul de doze de vaccin negociate cu principalii producători, care însă nu sunt livrate o dată, ci în tranșe, în funcție de nevoi. Unele tipuri de vaccin nici nu au ajuns încă, pentru că producătorul nu a primit deocamdată autorizație în Europa. Contractele sunt însă ferme, dă asigurări Comisia Europeană, dar rămân confidențiale, pentru a proteja investițiile și secretele comerciale ale companiilor farmaceutice.

CITEȘTE ȘI: 4 ianuarie, PRIMA ZI de vaccinare anti-COVID-19 în județul Alba: Care sunt cele 8 centre organizate în județ

Per total, la 450 de milioane de locuitori în Europa, ar reveni cel puțin patru doze pentru fiecare locuitor, (4,45, n.r. )la o cantitate asigurată de 2 miliarde de doze de vaccin (de la toți producătorii). Cu o populație aproximată la 19 miliarde de locuitori, României i-ar reveni 85 de milioane de doze de vaccin.

Raportat la producători, au fost încheiate contracte cu AstraZeneca pentru 400 de milioane de doze, Sanofi-GSK – 300 milioane, Johnson and Johnson – 400 milioane, BioNTech-Pfizer – 300 milioane, CureVac – 405 milioane și Moderna – 160 de milioane doze.

Alte 200 de milioane de doze ar putea veni de la compania Novavax, cu care Comisia Europeană duce acum tratative, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Motivul pentru care au fost cerute atât de multe doze de vaccin anti-COVID este de maximizare a șanselor ca acestea să ajungă efectiv în țările din Europa, pe măsură ce sunt aprobate de autoritatea de reglementare.

CITEȘTE ȘI: Cinci mituri despre vaccinarea anti-COVID, demontate de un cercetător român din Olanda. „Este eficace și foarte sigur”

În cazul în care toate aceste vaccinuri se dovedesc viabile, țările au posibilitatea de a dona restul rămas țărilor în curs de dezvoltare ori sărace.

La acest moment, Comisia Europeană a aprobat folosirea vaccinului Pfizer-BioNTech din data de 21 decembrie, iar cel produs de Moderna ar putea să fie avizat pe data de 6 ianuarie, scrie stirileprotv.ro.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea