Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Câte decizii de pensie comunitară a emis Casa de Pensii Alba, în primele patru luni ale anului 2023. Stagiile de cotizare din alte țări UE au fost luate în considerare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câte decizii de pensie comunitară a emis Casa de Pensii Alba, în primele patru luni ale anului 2023. Stagiile de cotizare din alte țări UE au fost luate în considerare

Aproape 200 de decizii de pensie comunitară pentru care s-au luat în considerare atât stagiul de cotizare realizat în România, cât şi cel recunoscut în alte ţări din Uniunea Europeană, au fost transmise beneficiarilor, precum şi instituţiilor de instrumentare în primul semestru din acest an de către Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Alba.

Totodată, Compartimentul Pensii Internaţionale din cadrul CJP Alba a întocmit şi transmis în primele şase luni din 2023 următoarele: 121 de documente portabile SED P6000 – notificarea sumarului deciziilor de pensii, 319 formulare E205 prin care se atestă perioadele privind cariera de asigurat în România pentru asiguraţii care au realizat stragii de cotizare atât în ţară, cât şi în străinătate, 213 documente portabile SED P5000 – perioadele de asigurare sau de reşedinţă recunoscute în statul membru, 5 formulare E202RO şi 125 de documente portabile SED P2000, prin care se iniţiază instrumentarea unei cereri de pensie de bătrâneţe (limită de vârstă, anticipate, anticipate parţial) pentru cetăţenii români care au desfăşurat activitate în alte ţări ale Uniunii Europene.

De asemenea, au fost întocmite 5 formulare E204RO şi 2 documente portabile SED P2200, prin care se iniţiază instrumentarea unei cereri de pensie de invaliditate pentru românii care au desfăşurat activitate în alte ţări ale Uniunii Europene. Au fost transmise şi 17 documente portabile SED P2100, prin care se iniţiază instrumentarea unei cereri de pensie de urmaş pentru cetăţenii români care au desfăşurat activitate în alte ţări ale Uniunii Europene. Alte 4 formulare E207RO au făcut referire la cariera de asigurat.

CJP Alba a mai eliberat 106 documente portabile SED P4000, prin care s-au comunicat informaţii privind perioadele de asigurare. Prin alte 34 de formulare E001RO s-a realizat schimbul de informaţii şi documente între CJP Alba şi celelalte instituţii similiare din ţările Uniunii Europene, alte 31 de documente portabile SED P8000 făcând referire la informaţii suplimentare solicitate.

Nu în ultimul rând, au mai fost întocmite 4 formulare cu sumarul deciziilor, 17 formulare prin care se notifica decizia cu privire la o cerere de pensie şi un document portabil cu notficarea sumarului deciziilor de pensie.

În aceeaşi perioadă, în cadrul Compartimentului Pensii Internaţionale s-au întocmit şi 218 certificate de viaţă, 21 de adrese de informare cu privire la termenele de revizuire medicală, schimbări grad de invaliditate, 26 de decizii de suspendare/încetare a plăţii pensiei, reluare a plății pensiei şi 22 de adrese transfer formulare europene către alte judeţe, 4 adrese traduceri documente şi 10 adrese prntru comisia de expertiză prin care se solicita expertizarea medicală. (M.B.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea