Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Catalogarea unei beţii ca incident interetnic este forţată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În numele respectului faţă de toţi locuitorii acestui oraş, indiferent de apartenenţa religioasă sau etnică, primarul municipiului Alba Iulia doreşte să aducă o serie de precizări ce fac referire la evenimentul petrecut pe strada Păcii din Alba Iulia.
„De-a lungul timpului Alba Iulia a câştigat reputaţia de a fi un oraş prietenos, cu un caracter social matur şi o deplină toleranţă etnică. De asemenea fenomenul infracţional local a fost caracterizat în toate rapoartele de specialitate ca unul submoderat. Este limpede că spiritul bunei convieţuiri este cel care descrie cel mai bine urbea noastră. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, se dovedeşte că lipsa raţiunii unor oameni poate duce la producerea unor evenimente absolut regretabile şi de condamnat precum cel petrecut pe strada Păcii. Ne exprimăm întreaga noastră compasiune faţă de victimele acestui nefericit incident şi suntem siguri că justiţia va stabili cu claritate faptele şi le va judeca pe măsură. Dorim ca această stare desluşită ca provenind din ambiţiile bahice ale unor oameni incapabili să discearnă binele de rău, să fie cât mai repede depăşită. Albaiulienii nu au fost niciodată oameni care să se risipească, să se privească cu suspiciune sau să se teamă de ceva sau de cineva. Dimpotrivă, locuitorii acestei urbe ar putea fi descrişi fără ezitare de către orice specialist ca modele de responsabilitate şi bună convieţuire. Concluzia acestui incident situaţional nu poate fi decât una amară dar ea nu exprimă vocaţia şi destinul acestui oraş. Argumente logice ne îndeamnă să înlăturăm orice suspiciune de manifestare interetnică şi sperăm să nu se alunece pe terenul interpretărilor nefondate. Însă astfel de incidente trebuie neutralizate şi condamnate ferm. Apreciem modul transparent şi eficient în care reprezentanţii legii au acţionat şi îi asigurăm pe toţi albaiulienii că Primăria are aceeaşi agendă de lucru pentru fiecare locuitor, iar climatul de linişte şi siguranţă este o preocupare constantă pentru toate instituţiile administraţiei locale. Personal consider că Alba Iulia reprezintă o comunitate unită, bazată pe reciprocitate, solidaritate şi respect indiferent de compoziţia etnică sau religioasă, cu preocupări înspre dezvoltarea oraşului. Oamenii de aici au infinit de multe motive să fie mândri de locul în care trăiesc şi convieţuiesc.”
Mircea HAVA – primarul municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea