Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cătălin Ioaniciu, un talent nedescoperit din Alba – O muză „cu chip angelic” îl inspiră în a scrie poezii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioaniciu CătălinExistă foarte multe talente nedescoperite în judeţul nostru, iar printre acestea se numără şi Cătălin Ioaniciu, un tânăr de 16 ani din comuna Sălciua, care scrie poezii. Cătălin spune că are o muză “cu chip angelic” care îl inspiră.

 Să facem cunoştinţă cu el. Cătă, aşa cum obişnuiesc să-i spună prietenii,  este elev la Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia iar în prezent locuieşte în oraşul Teiuş. Pentru că nu-i prea place să se descrie şi îi place să-i lase pe ceilalţi să-l descopere, Cătă ne-a spus doar că se consideră un băiat ambiţios şi modest. Îi plac provocările şi pune suflet în tot ceea ce face şi crede că asta îl ajută mult. De asemenea, se declară  o fire romantică şi spune că acest lucru îl ajută atunci când scrie poezii.

 Arta poetică a descoperit-o de multă vreme, însă nu a avut curajul să se exprime aşa cum simţea. Sprijinul a venit în primul rând din familie, apoi de la prieteni şi profesori, care îl susţin foarte mult. „Cel care m-a influenţat să cred în mine şi mi-a dat curaj să mă exprim este fratele meu, pictor (membru al Uniunii Artiştilor Plastici Alba). Profesoara mea de Limba Română, Alexandru Alina,  mă ajută cu partea ortografică şi nu numai, dar şi fosta mea profesoară din şcoala generală, Iulia Moţei, mă ajută şi mă susţine foarte mult, iar asta îmi dă încredere în mine”, ne-a declarat Cătălin.

 Îi place să pună pe hârtie toate sentimentele lui şi să privească lucrurile din perspectiva unui adult iar asta, spune el, îl ajută foarte mult în a crea o poveste în versuri.

 Principala lui sursă de inspiraţie este o „muză cu chip angelic” dar şi natura sau mai presus de ea viaţa însăşi. Pentru el poezia este un viciu de care şi-ar  dori să nu se vindece niciodată.

Catalin Revista Scolii Cătălin se implică activ şi în proiectele de la şcoală. Printre realizările lui se numără participarea la concursul “Fără Eminescu am fi mai altfel”‚ unde a obţinut premiul doi la secţiunea “Poezie-Creaţie Literară” dar se mândreşte şi cu apariţia pe marile ecrane la o emisiune de pe un post de televiziune local, unde a fost invitat după ce a câştigat un concurs de  declaraţii de dragoste în versuri. În prezent, Cătălin este redactor la revista şcolii.

 În concluzie, Cătă este un tânăr şi neliniştit elev de liceu, dar mai presus de toate, un tânăr la început de drum care încearcă să îşi creeze un rost în viaţă şi speră pe viitor să devină şi un poet de succes.

 Florin are şi un blog. Aşadar, pentru cei interesaţi să-i citească poeziile sunt inivitaţi să-i acceseze pagina ioaniciucatalin.blogspot.ro.

 Vă prezentăm mai jos o poezie scrisă recent de el:

 Abisul sufletului

Timpul a trecut în grabă/Şi-o altă zi s-a terminat/Vremea trece nu întreabă/Şi-s tot mai îngândurat. Apusul cel fermecător/De nicăieri a reînviat/ Pe-o bancă stau eu nemişcat/ Iar vântul adia uşor. Chiar şi sufletu-mi poetic/ Într-un abis a fost cuprins/ Căci un sentiment puternic/Din inimă de azi s-a stins. A fost dar s-a terminat/Şi-acum totul pare doar un vis/ Un suflet pe veci întunecat,  Şi cufundat într-un abis…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea