Rămâi conectat

Ştirea zilei

Casa de Pensii Alba primește „întăriri” de la ITM! Doi inspectori de muncă, detașați pentru a ajuta la evaluarea dosarelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi inspectori de muncă din cadrul ITM Alba urmează să fie detașați la Casa Județeană de Pensii Alba pentru a ajuta la efortul de evaluare a dosarelor.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat luni că peste 70 de angajați din inspectoratele teritoriale de munca vor fi detașați în casele teritoriale de pensii pentru cel mult șase luni în scopul de a ajuta la evaluarea dosarelor de pensii din țoață tara.

La nivelul județului Alba, conform informațiilor transmise de reprezentanții ITM Alba pentru ziarulunirea.ro, doi inspectori vor fi detașați la Casa Județeană de Pensii Alba pentru a ajuta la acest proces.

„Peste 70 de angajați din inspectoratele teritoriale de munca vor fi detașați în casele teritoriale de pensii pentru o perioada de până la șase luni, pentru a susține efortul de evaluare a dosarelor de pensii din țoață tara”, a transmis, luni, ministrul Muncii.

Raluca Turcan a precizat că s-a încheiat un protocol intre Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Inspecția Muncii și Casa Națională de Pensii Publice care stabilește colaborarea dintre cele doua instituții din subordinea ministerului, pentru următoarele 18 luni, pentru a susține cu personal suplimentar procedura de evaluare a dosarelor din sistemul public de pensii.

De asemenea, casele de pensii din tara vor identifica, în perioada următoare, soluții pentru a completa necesarul de echipamente și alte dotări, astfel încât tot personalul mobilizat prin detașare, pentru evaluarea dosarelor, să poată intra rapid în activitate.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat recent că se vă începe evaluarea dosarelor de pensie, etapa premergătoare recalculării pensiilor.

„Am stabilit că, în maxim 18 luni, să fie evaluate aproximativ cele 5 milioane de dosare de pensii”, a afirmat Turcan, fiind implementat un nou soft pentru aceasta evaluare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea