Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cartierul ”Gheorghe Șincai” din Alba Iulia, modernizat în folosul comunităților defavorizate. Investiție de aproape 24 de milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cartierul ”Gheorghe Șincai” din Alba Iulia, modernizat în folosul comunităților defavorizate. Investiție de aproape 24 de milioane lei

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, procurarea și montarea utilajelor și echipamentelor, procurarea și furnizarea unei părţi din dotări, pentru etapa I – “Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere-cartier Gheorghe Șincai, municipiul Alba Iulia”.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 23.965.858,14 lei, fără TVA.

Zona de investiție, in suprafața de 45.933,00 mp, se afla in intravilanul Municipiului Alba Iulia, dezvoltarea intregii zone fiind de mare viitor.

Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată cartier Lumea Noua(Gheorghe Sincai)Alba Iulia, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul ZUM prin crearea și dezvoltarea infrastructurii specifice în teritoriul vizat, privind accesul nediscriminatoriu la condiții decente de locuire, servicii medico-sociale de calitate, un învățământ de calitate, ocupare, utilități de bază, servicii social- cultural-recreaționale, sportive etc, un mediu de viață /înconjurător (peisaj urban) civilizat.

Prin valorificarea zonei, amenajarea, dotarea cu elemente specifice și crearea de facilități pentru locuitorii din ZUM se vor crea premisele unui trai decent, acces nediscriminatoriu pentru cetățenii acestui cartier la serviciile oferite de administrația publică locală și alte instituții publice, permițând totodată organizarea unor tipuri variate de evenimente publice, culturale, educative, sociale, expresie a mecanismului DLRC (dezvoltare locală în răspunderea comunității), favorizate de noile dotări și echipări ale zonei.

În acest sens proiectul propune următoarele:

  • Realizarea unui centru multifunctional
    Modernizare spațiu public urban-talcioc
    Amenajarea unui teren de minifotbal
    Amenajarea unor spatii de joaca pentru copii
    Realizarea de scuaruri si grădini (spatii verzi), cu vegetație dispusa in stil peisager si realizata din cat mai multe specii astfel incat sa asigure o importanta botanica, peisagistica
    Realizarea de circulații pietonale dimensionate
    Alei auto si parcari, statie autobuz pentru transportul public
    Mobilier urban, de joaca si odihna
    Sistem de iluminat si supraveghere video

Centrul multifunctional va fi construit cu forma neregulata, cu regim de inaltime S+P. In zona centrala, construcția beneficiază de o curte interioara, prevăzută cu o scara de acces pe acoperișul de tip terasa circulabila „gradina verde”.
Construcția este prevăzută cu instalații electrice, sanitare, de climatizare, de semnalizare si avertizare a incendiilor.

Se va realiza un teren de minifotbal cu dimensiunile de 45.00 m x 25.00 m, in suprafața totala de 1125.00 mp si amenajarea a 4 locuri de joaca pentru copii.

Pentru modernizare spațiului public urban-talcioc se propune realizarea unei construcții cu forma elipsoidala cu destinația de talcioc, semiingropata( amfiteatru).

Talciocul beneficiază de 2 acces pe latura de Nord-Vest, prevăzute cu trepte si rampe pentru persoane cu dizabilitati.
Forma elipsoidala este mărginită de ziduri de sprijin, de-alungul carora la interior sunt realizate tribune, iar la exterior sunt realizate terasamente din pamantul rezultat din excavatii.

Pe latura de Sud-Est, sunt realizate grupurile sanitare si 2 spatii de depozitare, mascate de un perete care poate fi utilizat pentru diferite proiecții sau amenajari atunci când complexul este utilizat ca amfiteatru.

Pentru persoanele cu dizabilitati se va folosi grupul sanitar pentru persoane cu dizabilitati din cadrul centrului multifunctional aflat in imediata vecinătatea a talciocului si care beneficiază de acces din exterior direct in zona destinata grupurilor sanitare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea