Cartierul „Cindeni” a fost şi va rămâne una dintre priorităţile administraţiei cugirene

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Nemulţumirile cetăţenilor legate de infrastructura din Cindeni sunt exploatate electoral în modul cel mai perfid, motiv pentru care se impune o reacţie din partea conducerii Primăriei Oraşului Cugir.
La sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu o echipă din primărie, ne-am deplasat in cartierul Cindeni, ca urmare a reproşurilor aduse de către un grup de cetăţeni în ultima şedinţă a Consiliului Local. Am avut o discuţie decentă şi eficientă cu locuitorii din Cindeni a căror probleme şi nemulţumiri ne sunt cunoscute. În final oamenii au înţeles că prioritatea noastră numărul unu a fost aceea de a le îmbunătăţi condiţiile de viaţă prin introducerea reţelelor de apă şi canalizare, în lipsa cărora era inutil să reabilităm şi să modernizăm reţeaua de drumuri.
Trebuie spus că încă din anul 2007 am făcut demersuri pentru ca întregul cartier să fie prins în proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”. Contractul a fost semnat în noiembrie 2010, iar în luna decembrie a acestui an se va lansa procedura de achiziţie a lucrărilor care vor fi demarate la începutul anului viitor. Nu mai puţin de 140 de miliarde de lei vechi vor fi investiţi în reţelele de canalizare din Cindeni.
Înţelegem nemulţumirile localnicilor, fiind la rândul nostru nemulţumiţi de ritmul lent de desfăşurare a procedurilor. Însă, din păcate, aceste nemulţumiri ale oamenilor sunt folosite politic de către unii consilieri al căror interes este strict electoral şi nu de a le rezolva problemele cetăţenilor. Spre exemplu, consilierul local PDL, Aurel Voicu, fost primar în două mandate, în loc să incite cetăţenii, ar trebui să fie la fel de implicat şi atunci când administraţia locală solicită fonduri judeţene sau guvernamentale, fără nici un rezultat. În fond, dacă domniei sale şi colegilor săi de partid le pasă de problemele locuitorilor au nu doar posibilitatea, ci şi pârghiile necesare pentru a face lobby pentru Cugir la nivel judeţean şi naţional.
În acelaşi context politic, îmi exprim regretul cu privire la iresponsabilitatea cu care unii politicieni locali încearcă să-i învrăjbească pe cugirenii din zona de sus a localităţii împotriva celor din centru, precum şi pe cugireni împotriva vinerenilor, pe tema investiţiilor demarate. Sper ca cei care uzează de acest gen de campanie afectivă să îşi asume responsabilitatea efectelor sale. Fără a insista foarte mult pe acest subiect, trebuie remarcat că acest tip de învrăjbire este tipic doctrinei Băsescu. Trebuie să precizez că majoritatea investiţiilor făcute, au fost executate cu banii pe care Cugirul i-a primit pe diferite proiecte înainte de 2009. Dacă acum avem posibilităţi limitate se datorează blocării tuturor proiectelor locale şi absenţei oricărui sprijin financiar din partea judeţului sau Guvernului.
Am convingerea că atât incitarea nemulţumirilor, cât şi apariţia sistematică în presă a unor articole pe aceste teme, fac parte din strategia de campanie a PDL Cugir. Nu deranjează pe nimeni că prin intermediul condeiului domnului Constantin Predescu, ex-preşedinte PSD Cugir şi mai nou adeptul doctrinei „Băsescu”, sunt aduse în atenţia opiniei publice, la comanda PDL, toate problemele nerezolvate ale localităţii. Condiţia de bază este ca ele să reflecte realitatea. Însă este de neacceptat ca anumite afirmaţii să fie denaturate cu bună ştiinţă, pentru a face jocul politic al unora. Din respect pentru locuitorii din Cindeni, sunt nevoit să fac precizarea că afirmaţia din finalul articolului legată de votul cetăţenilor din această zonă este o încercare deplorabilă de a mă discredita în faţa opiniei publice. Remarca mea se referea strict persoanei care mi se adresa, şi nu oamenilor din Cindeni, aspect consemnat şi în procesul verbal al şedinţei Consiliului Local din data de 31.08.2011.
Referitor la investiţiile care vor avea loc în perioada imediat următoare în Cindeni, îi informez pe cetăţenii din zonă că vom remedia neregulile apărute în executarea reparaţiilor pe strada I. Budai Deleanu şi vom efectua lucrări de regularizare a apelor pluviale pe strada Şurianu.
Cindeniul a fost şi va rămâne una dintre priorităţile conducerii administraţiei locale şi cu puţină răbdare veţi vedea că nu sunt vorbe în vânt.    Primarul Oraşului Cugir,
Adrian TEBAN

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

17 Comentarii

SRI-stul 5 septembrie 2011 at 20:13

Atentie D-le Primar!

Asa zis-ul condei al lui \CP\ , mai incondeiaza si pe la SRI,prin intermdiul fiului sau.

gogu 5 septembrie 2011 at 21:02

pedeleul sa stea in banca lui ca nu pupa in veci mandat de primar la Cugir. sa ne amintim doar de mandatul pedelistului Moldovan care a stralucit prin nimic sau cele 2 mandate ale pedelistului Voicu, care in afara de a pupa mana marginenelor in piata si a etnicelor rrome prin cartierul Cosbuc nu a facut absolut nimic pentru oras. daca Cugirul are un parc, un bulevard o casa de cultura, Vinerea are apa potabila toate astea s-au facut in mandatul actualului primar, deci lumea vede si va vota in consecinta

mesi lionel 5 septembrie 2011 at 22:25

Ai uitat de clubul CSO . O adevarata echipa…… de scuturat nuci .

xxl 6 septembrie 2011 at 0:17

vine toamna.. si odata cu ea sezonul de recolatat… nuci!
poate se fac si ei utili.

MISU 5 septembrie 2011 at 21:35

Nu dati apa la moara mitocanilor domnilor ca ajungeti ca nenea COCO DE LA MILITIE

Didica 5 septembrie 2011 at 21:37

SEF DE POST

Plesa Paul 5 septembrie 2011 at 22:15

Bai Tebane, tu crezi ce ai scris ?

Plesa Paul 5 septembrie 2011 at 22:23

PS” Cu putina rabdare o sa vedem ca trec alegerile si daca vei pune mana pe un nou mandat , o sa ne cumparam cu totii 4X4. :)) Nu doar locuitorii din cartierul cu pricina 😛 . Hahahaha !! Haz de necaz :)) Lasa nene primare, tu sa fi sanatos !

xxl 6 septembrie 2011 at 0:18

bai ciucurel, iar te ascunzi?

xxl 6 septembrie 2011 at 1:15

imi amintesc acum cu haz de vremurile cand erati amandoi la „mascati”
cu uniforme din america sau luate de pe net, catuse, spray, manusi, veste (sa vi se incoarde muschii pecare nu-i aveati), ochelari pe nas si toc pt pistol (gol sau cu pistol de plastic).

de speriat copiii de la gradinita.

politisti stelari. multimea vida.

xxl 6 septembrie 2011 at 1:18

poate te ia si pe tine in america. eventual in bagaje.
asta daca o tii in continuare pe versiunea paul si nu vrei sa-ti spunem marius.
ciucurel marius. zero barat.

voi doi = multimea vida

mesi lionel 6 septembrie 2011 at 8:30

Sa ne amintim de ceremonia din fata primariei de ziua eroilor cand au fost acesti baieti prezentabili, Sa nu ne amintim in schimb anii precedenti cand erau pusi burtosii si dehamatii de nici la sireturi nu erau legati. Nu oricine poate face cce au facut baietii cu PM. Doar politistii stelari. Acestia fiind felicitati chiar de marele Chirila care avea un zambet foarte larg prin care arata lumii si ultima masea si laudandu-se : ” baietii mei” :))

Lany 5 septembrie 2011 at 23:15

Lasa-ne Tabane ca i-ai favorizat pe vinerenii tai (sau macar pe unii : neamuri , preteni, cantatorii tai in struna). Ai fost vreodata in Cindeni? Zici ca esti intr-un sat nu in oras.Esti un gunoi ordinar.Ce-ti trebuie tie echipa de fotbal(CSO), cand tu ai declarat in campania electorala ca nu-ti place fotbalul.Ai bagat o groaza de bani in ei(si in arbitri)si tot nu i-ai promovat.Lasa pe cei ce se pricep la fotbal sa se ocupe de fotbal.Tu ocupate de limbi ca tare iti mai plac.Apropo ce mai face d-soara Mandrutiu de la primarie?
Esti un mincinos ordinar cu prioritatile din Cindeni.

xxl 6 septembrie 2011 at 1:20

tare. cel putin ultima intrebare. =))

xxl 6 septembrie 2011 at 1:21

aia cu mandrutiu e dulce. indrebarea nu d-ra.

alex 6 septembrie 2011 at 9:04

Din toti cei care l-au criticat in comentariile de mai sus pe cel care a fost ales de populatia Cugirului pe postul de primar, nu am gasit o persoana a carui comentariu sa fie obiectiv. Astfel, daca prin acuzatii de furt si delapidare de fonduri doriti sa discreditati un primar, va urez bafta, dar avand totusi in vedere faptul ca Primaria Cugir este un ghimpe in coasta PDL-ului, eu cred ca daca dl.Teban ar fi avut chiar si cea mai mica suma obtinuta ilegal in buzunarul sau, partidul de la conducere s-ar fi folosit demult de parghiile pe care le are pentru a-l atrage de partea lor sau a-l elimina complet. Astfel, asa-zisilor „buni cetateni”, e intr-adevar dreptul castigat prin revolutie la libera opinie, dar cu toate acestea, pentru a avansa cu adevarat dpdv al societatii ar fi bine ca opiniile dvs sa fie enuntate intr-un mod cat mai constructiv, adica sa le bazati pe fapte concrete. Dar la asa ceva nu se asteapta cam nimeni, avand in vedere ca acei care „arunca cu noroi” in adversari fac acest lucru din cauza ca nu au nici o realizare cu care sa poata iesi in fata.

ciucurel marius 6 septembrie 2011 at 9:15

Teban nu are cum sa fie RASPOPIT ba prostilor pentru ca asta presupune sa fi fost POPIT intai, asa ca las ca ma fac eu si vad eu de el.

Comentariile sunt oprite