Rămâi conectat

Actualitate

Cartierul „Cindeni” a fost şi va rămâne una dintre priorităţile administraţiei cugirene

Publicat

în

Nemulţumirile cetăţenilor legate de infrastructura din Cindeni sunt exploatate electoral în modul cel mai perfid, motiv pentru care se impune o reacţie din partea conducerii Primăriei Oraşului Cugir.
La sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu o echipă din primărie, ne-am deplasat in cartierul Cindeni, ca urmare a reproşurilor aduse de către un grup de cetăţeni în ultima şedinţă a Consiliului Local. Am avut o discuţie decentă şi eficientă cu locuitorii din Cindeni a căror probleme şi nemulţumiri ne sunt cunoscute. În final oamenii au înţeles că prioritatea noastră numărul unu a fost aceea de a le îmbunătăţi condiţiile de viaţă prin introducerea reţelelor de apă şi canalizare, în lipsa cărora era inutil să reabilităm şi să modernizăm reţeaua de drumuri.
Trebuie spus că încă din anul 2007 am făcut demersuri pentru ca întregul cartier să fie prins în proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”. Contractul a fost semnat în noiembrie 2010, iar în luna decembrie a acestui an se va lansa procedura de achiziţie a lucrărilor care vor fi demarate la începutul anului viitor. Nu mai puţin de 140 de miliarde de lei vechi vor fi investiţi în reţelele de canalizare din Cindeni.
Înţelegem nemulţumirile localnicilor, fiind la rândul nostru nemulţumiţi de ritmul lent de desfăşurare a procedurilor. Însă, din păcate, aceste nemulţumiri ale oamenilor sunt folosite politic de către unii consilieri al căror interes este strict electoral şi nu de a le rezolva problemele cetăţenilor. Spre exemplu, consilierul local PDL, Aurel Voicu, fost primar în două mandate, în loc să incite cetăţenii, ar trebui să fie la fel de implicat şi atunci când administraţia locală solicită fonduri judeţene sau guvernamentale, fără nici un rezultat. În fond, dacă domniei sale şi colegilor săi de partid le pasă de problemele locuitorilor au nu doar posibilitatea, ci şi pârghiile necesare pentru a face lobby pentru Cugir la nivel judeţean şi naţional.
În acelaşi context politic, îmi exprim regretul cu privire la iresponsabilitatea cu care unii politicieni locali încearcă să-i învrăjbească pe cugirenii din zona de sus a localităţii împotriva celor din centru, precum şi pe cugireni împotriva vinerenilor, pe tema investiţiilor demarate. Sper ca cei care uzează de acest gen de campanie afectivă să îşi asume responsabilitatea efectelor sale. Fără a insista foarte mult pe acest subiect, trebuie remarcat că acest tip de învrăjbire este tipic doctrinei Băsescu. Trebuie să precizez că majoritatea investiţiilor făcute, au fost executate cu banii pe care Cugirul i-a primit pe diferite proiecte înainte de 2009. Dacă acum avem posibilităţi limitate se datorează blocării tuturor proiectelor locale şi absenţei oricărui sprijin financiar din partea judeţului sau Guvernului.
Am convingerea că atât incitarea nemulţumirilor, cât şi apariţia sistematică în presă a unor articole pe aceste teme, fac parte din strategia de campanie a PDL Cugir. Nu deranjează pe nimeni că prin intermediul condeiului domnului Constantin Predescu, ex-preşedinte PSD Cugir şi mai nou adeptul doctrinei „Băsescu”, sunt aduse în atenţia opiniei publice, la comanda PDL, toate problemele nerezolvate ale localităţii. Condiţia de bază este ca ele să reflecte realitatea. Însă este de neacceptat ca anumite afirmaţii să fie denaturate cu bună ştiinţă, pentru a face jocul politic al unora. Din respect pentru locuitorii din Cindeni, sunt nevoit să fac precizarea că afirmaţia din finalul articolului legată de votul cetăţenilor din această zonă este o încercare deplorabilă de a mă discredita în faţa opiniei publice. Remarca mea se referea strict persoanei care mi se adresa, şi nu oamenilor din Cindeni, aspect consemnat şi în procesul verbal al şedinţei Consiliului Local din data de 31.08.2011.
Referitor la investiţiile care vor avea loc în perioada imediat următoare în Cindeni, îi informez pe cetăţenii din zonă că vom remedia neregulile apărute în executarea reparaţiilor pe strada I. Budai Deleanu şi vom efectua lucrări de regularizare a apelor pluviale pe strada Şurianu.
Cindeniul a fost şi va rămâne una dintre priorităţile conducerii administraţiei locale şi cu puţină răbdare veţi vedea că nu sunt vorbe în vânt.    Primarul Oraşului Cugir,
Adrian TEBAN

Publicitate

Actualitate

Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Publicat

în

Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Asociația Pro Infrastructură a lansat un semnal de alarmă, în urma accidentelor rutiere tot mai de întâlnite în ultima perioadă, susținând că acestea ar putea fi diminuate în condițiile în care legislația rutieră ar fi aplicată mai temeinic de către poliția rutieră.

„Multitudinea de accidente rutiere recente, unde zeci de persoane și-au pierdut viața în urma coliziunilor frontale, precum și ciudatul fenomen de masă în care mai mulți șoferi au întors nonșalant pe Autostrada A2 mergând intenționat pe contrasens, ne îndeamnă să avem o discuție mai largă despre siguranță pe șosele.

Electrica Furnizare Discount

Autostrăzile singure nu aduc izbăvirea de accidente mortale. E nevoie de disciplină în trafic care se obține prin aplicarea legii de către Poliția Rutieră și înăsprirea pedepselor pentru contravenții și infracțiuni în trafic.

Mult prea des Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii: șoferi cu telefonul la ureche, alții fără centură sau cu farurile stinse. Oprind contravenienții polițistul poate verifica ITP-ul, starea anvelopelor și funcționarea luminilor. Acestea sunt acțiuni simple ce pot fi aplicate azi.

Ne întrebăm dacă letargia polițiștilor le e inspirată de la vârf, de la însuși ministrul adormit – la figurat – al internelor. Domnule Bode, faceți ceva, orice, să dați un impuls Poliției Rutiere să aplice legea, chiar aia permisivă pe care o avem. Sancționând contravenienții pericol public veți salva viețile celor nevinovați.

Iar dacă timpul vă permite aplecați-vă asupra pedepselor din lege. Analizați cauzele pentru care atât de mulți dintre cei sancționați nu-și plătesc amenzile, iar șoferii care ucid din culpă o familie întreagă scapă cu câteva luni și alea cu suspendare. Domnule ministru, arătați-ne că vă preocupă, arătați-ne că lucrați.

Noi credem că aveți destui oameni în instituție pe care vă puteți baza ca să faceți îmbunătățirile necesare. Unii dintre ei ne scriu pe adresa asociației și ne spun despre lipsurile de la locul de muncă. Ei sunt atât dintre cei tineri care încă văd în Poliție un ideal, cât și dintre cei cu experiență care intervin primii la carnagii. Căutați-i și dumneavoastră, întrebați-i ce au nevoie ca să fie eficienți.

În ziua de după accidentele mortale rezultate din coliziuni frontale, domnul Bode face pe niznaiul și ne vorbește propagandistic despre principalele cauze ale acestora în opinia sa: indisciplina pietonilor și cea a bicicliștilor. Ave(a)m așteptări mai mari de la ministrul care are în subordine Poliția Rutieră!”, transmite Asociația Pro Infrastructură, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Schimbările climatice vor face ravagii în România: Sunt anunțate temperaturi de 70 de grade

Publicat

în

Schimbările climatice vor face ravagii în România: Sunt anunțate temperaturi de 70 de grade

Schimbările climatice și efectele acestora păreau a fi de domeniul viitorului, însă la momentul actual ne aflăm în mijlocul unor schimbări majore. Specialiștii avertizează că vara anului acesta va intra in istorie ca cea mai călduroasă perioadă a verii.

La nivel global, temperaturile extreme provoacă adevărate dezastre și lucrurile nu vor urma să se îndrepte spre mai bine, dimpotrivă. România nu este scutită de confruntarea cu temperaturi caniculare, iar specialiștii spun că vara anului 2021 va intra în istoria climatologiei.

Electrica Furnizare Discount
România, în fața unui adevărat dezastru

Din cauza încălzirii globale, temperaturile vor urma să înregistreze creșteri din ce în ce mai accentuate. Specialiștii își arată îngrijorarea cu privire la acest fenomen care nu vizează doar România, ci se manifestă la scară mondială.

„Din păcate, trăim criza climatică și trebuie să ne așteptăm la noi fenomene extreme. Intensitatea și persistența lor e mult mai mare. Avem de-a face cu energie sporită în sistem datorită încălzirii globale. Din păcate, se accelerează încălzirea globală. Din această cauză, putem ajunge la anumite praguri în sistemul climatic, după care să existe amplificări și mai mari și nu vom mai putea ține pasul cu aceste fenomene care se succed în cascadă.

Și nu e vorba doar de o zonă. Toată emisfera nordică, acolo unde este vară, a fost dominată de aceste cupole de căldură sau de instabilități puternice, cu inundații foarte mari, din Europa până în China, până în Japonia, cu valuri de căldură”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Se anunță peste 70 de grade Celsius, la nivelul solului

Marile orașe din România se vor confrunta cu temperaturi extreme. La nivelul solului, se anunță peste 70 de grade Celsius, potrivit specialistului Bojariu. România este pusă în fața unei schimbări de proporții, însă în cazul de față nu vorbim doar despre schimbarea climei, care generează astfel de fenomene, a mai punctat sursa citată.

„Va trebui să ne gândim foarte serios cum să domolim această cursă infernală prin reducerea emisiilor și cum să ne adaptăm la ceea ce deja am schimbat în sistemul climatic, și ceea ce, în viitorul apropiat, este de neschimbat.

Ne așteaptă, în viitorul apropiat, lucruri determinate de acțiunile noastre de până acum. E posibil să avem temperaturi mai mari într-o parte sau alta a Europei, după cum e posibil să avem și furtuni puternice, inclusiv cu tornade, dar e greu de spus unde și când.

Deocamdată trebuie să fim foarte atenți la actualizările informațiilor meteorologice, inclusiv la nowcasting-uri”, a explicat climatologul Roxana Bojariu la Antena 3.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Admitere Academia de Poliție 2021 : 3.577 candidați „se luptă” pentru unul dintre cele 655 de locuri scoase la concurs

Publicat

în

Admitere Academia de Poliție 2021 : 3.577 candidați „se luptă” pentru unul dintre cele 655 de locuri scoase la concurs

Admitere Academia de Poliție 2021 : Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că s-a încheiat perioada de recrutare pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, iar pentru cele 655 de locuri de la buget s-au înscris 3.577 de candidaţi. Procesul de selecţie va avea loc pe 16 august, a adăugat el, anunță news.ro.

„S-a încheiat etapa de recrutare a candidaţilor în cadrul concursului de admitere în Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, iar pentru cele 655 de locuri de la buget s-au înscris 3.577 de candidaţi. Doresc să le transmit mult succes tuturor celor care, începând cu 16 august, vor trece printr-un proces foarte riguros şi complex de selecţie.

Ştiu că, pentru mulţi dintre voi, admiterea în cadrul Academiei de Poliţie reprezintă primul pas spre atingerea unui obiectiv important pe plan profesional, pentru care munciţi de foarte mult timp.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, ştiu că, pentru îndeplinirea acestui vis, aţi depus mari eforturi şi pregătirea a fost una temeinică şi de durată. Admiterea în cadrul aceste instituţii de învăţământ este una dintre cele mai dificile, iar la final sunt admişi cei mai buni.

Am încredere, că generaţiile care vin din urmă sunt garanţia fermă a consolidării sistemului de ordine si siguranţă publică şi a schimbării în bine în anii ce vor urma. Mult succes, putere de concentrare şi să nu renunţaţi niciodată la idealurile dumneavoastră!”, a scris Lucian Bode, marţi pe Facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare