Rămâi conectat

Actualitate

Cartierul „Cindeni” a fost şi va rămâne una dintre priorităţile administraţiei cugirene

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nemulţumirile cetăţenilor legate de infrastructura din Cindeni sunt exploatate electoral în modul cel mai perfid, motiv pentru care se impune o reacţie din partea conducerii Primăriei Oraşului Cugir.
La sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu o echipă din primărie, ne-am deplasat in cartierul Cindeni, ca urmare a reproşurilor aduse de către un grup de cetăţeni în ultima şedinţă a Consiliului Local. Am avut o discuţie decentă şi eficientă cu locuitorii din Cindeni a căror probleme şi nemulţumiri ne sunt cunoscute. În final oamenii au înţeles că prioritatea noastră numărul unu a fost aceea de a le îmbunătăţi condiţiile de viaţă prin introducerea reţelelor de apă şi canalizare, în lipsa cărora era inutil să reabilităm şi să modernizăm reţeaua de drumuri.
Trebuie spus că încă din anul 2007 am făcut demersuri pentru ca întregul cartier să fie prins în proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”. Contractul a fost semnat în noiembrie 2010, iar în luna decembrie a acestui an se va lansa procedura de achiziţie a lucrărilor care vor fi demarate la începutul anului viitor. Nu mai puţin de 140 de miliarde de lei vechi vor fi investiţi în reţelele de canalizare din Cindeni.
Înţelegem nemulţumirile localnicilor, fiind la rândul nostru nemulţumiţi de ritmul lent de desfăşurare a procedurilor. Însă, din păcate, aceste nemulţumiri ale oamenilor sunt folosite politic de către unii consilieri al căror interes este strict electoral şi nu de a le rezolva problemele cetăţenilor. Spre exemplu, consilierul local PDL, Aurel Voicu, fost primar în două mandate, în loc să incite cetăţenii, ar trebui să fie la fel de implicat şi atunci când administraţia locală solicită fonduri judeţene sau guvernamentale, fără nici un rezultat. În fond, dacă domniei sale şi colegilor săi de partid le pasă de problemele locuitorilor au nu doar posibilitatea, ci şi pârghiile necesare pentru a face lobby pentru Cugir la nivel judeţean şi naţional.
În acelaşi context politic, îmi exprim regretul cu privire la iresponsabilitatea cu care unii politicieni locali încearcă să-i învrăjbească pe cugirenii din zona de sus a localităţii împotriva celor din centru, precum şi pe cugireni împotriva vinerenilor, pe tema investiţiilor demarate. Sper ca cei care uzează de acest gen de campanie afectivă să îşi asume responsabilitatea efectelor sale. Fără a insista foarte mult pe acest subiect, trebuie remarcat că acest tip de învrăjbire este tipic doctrinei Băsescu. Trebuie să precizez că majoritatea investiţiilor făcute, au fost executate cu banii pe care Cugirul i-a primit pe diferite proiecte înainte de 2009. Dacă acum avem posibilităţi limitate se datorează blocării tuturor proiectelor locale şi absenţei oricărui sprijin financiar din partea judeţului sau Guvernului.
Am convingerea că atât incitarea nemulţumirilor, cât şi apariţia sistematică în presă a unor articole pe aceste teme, fac parte din strategia de campanie a PDL Cugir. Nu deranjează pe nimeni că prin intermediul condeiului domnului Constantin Predescu, ex-preşedinte PSD Cugir şi mai nou adeptul doctrinei „Băsescu”, sunt aduse în atenţia opiniei publice, la comanda PDL, toate problemele nerezolvate ale localităţii. Condiţia de bază este ca ele să reflecte realitatea. Însă este de neacceptat ca anumite afirmaţii să fie denaturate cu bună ştiinţă, pentru a face jocul politic al unora. Din respect pentru locuitorii din Cindeni, sunt nevoit să fac precizarea că afirmaţia din finalul articolului legată de votul cetăţenilor din această zonă este o încercare deplorabilă de a mă discredita în faţa opiniei publice. Remarca mea se referea strict persoanei care mi se adresa, şi nu oamenilor din Cindeni, aspect consemnat şi în procesul verbal al şedinţei Consiliului Local din data de 31.08.2011.
Referitor la investiţiile care vor avea loc în perioada imediat următoare în Cindeni, îi informez pe cetăţenii din zonă că vom remedia neregulile apărute în executarea reparaţiilor pe strada I. Budai Deleanu şi vom efectua lucrări de regularizare a apelor pluviale pe strada Şurianu.
Cindeniul a fost şi va rămâne una dintre priorităţile conducerii administraţiei locale şi cu puţină răbdare veţi vedea că nu sunt vorbe în vânt.    Primarul Oraşului Cugir,
Adrian TEBAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea