Rămâi conectat

Curier Județean

Cartele de acces în incintele de colectare selectivă a gunoiului într-un oraș din Alba. Primăria a început distribuirea lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În curând cugirenii vor avea acces la noile platforme de depozitare a gunoiului, doar pe bază de cartelă. Primăria Orașului Cugir continuă acțiunea de operationalizare a noilor incinte de colectare selectivă, cu scopul de a eficientiza gestionarea deșeurile și a crește rata de reciclare la nivelul orașului.

Din totalul celor 58 de noi puncte de colectare prevăzute la nivelul Cugirului, aproximativ jumătate sunt deja pregătite să funcționeze cu acces limitat, pe baza de cartele, sistemele fiind deja setate și conectate la energia electrică, scrie cugirinfo.ro.

Mai mult decât atât, administrația locală a distribuit primele 4448 de cartele către reprezentanții asociațiilor de proprietari și locatari, sau către șefii de scări de bloc (acolo unde locatarii nu sunt constituiți în asociații). Pentru a intra în posesia lor, cetățenii trebuie să facă dovadă că au contract cu operatorul de salubrizare și sunt la zi cu plata facturilor la gunoi.

În total, la nivelul Cugirului vor fi distribuite 15.000 de cartele, câte una pentru persoanele singure și două pentru fiecare apartament în care locuiesc mai mult de o persoană.

Punctele de colectare operaționalizate sunt dotate cu șase containere, trei pentru deșeuri menajere, câte unul pentru cele reciclabile, după cum urmează: verde pentru sticlă, galben pentru plastic/metal și albastru pentru hârtie/carton. În interiorul incintelor vor avea acces doar cetățenii din blocurile arondate, în medie aproximativ 200-300 de persoane/punct de colectare.

Primăria Cugir informează cetățenii care nu fac parte din asociații de locatari/proprietari și care nu au desemnat un șef de scară, să numească un reprezentant care să preia de la primărie cartelele de acces.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC Miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea