Cartele de acces în incintele de colectare selectivă a gunoiului într-un oraș din Alba. Primăria a început distribuirea lor

În curând cugirenii vor avea acces la noile platforme de depozitare a gunoiului, doar pe bază de cartelă. Primăria Orașului Cugir continuă acțiunea de operationalizare a noilor incinte de colectare selectivă, cu scopul de a eficientiza gestionarea deșeurile și a crește rata de reciclare la nivelul orașului.

Din totalul celor 58 de noi puncte de colectare prevăzute la nivelul Cugirului, aproximativ jumătate sunt deja pregătite să funcționeze cu acces limitat, pe baza de cartele, sistemele fiind deja setate și conectate la energia electrică, scrie cugirinfo.ro.

ELIT

Mai mult decât atât, administrația locală a distribuit primele 4448 de cartele către reprezentanții asociațiilor de proprietari și locatari, sau către șefii de scări de bloc (acolo unde locatarii nu sunt constituiți în asociații). Pentru a intra în posesia lor, cetățenii trebuie să facă dovadă că au contract cu operatorul de salubrizare și sunt la zi cu plata facturilor la gunoi.

În total, la nivelul Cugirului vor fi distribuite 15.000 de cartele, câte una pentru persoanele singure și două pentru fiecare apartament în care locuiesc mai mult de o persoană.

Mihail David - 2020

Punctele de colectare operaționalizate sunt dotate cu șase containere, trei pentru deșeuri menajere, câte unul pentru cele reciclabile, după cum urmează: verde pentru sticlă, galben pentru plastic/metal și albastru pentru hârtie/carton. În interiorul incintelor vor avea acces doar cetățenii din blocurile arondate, în medie aproximativ 200-300 de persoane/punct de colectare.

Primăria Cugir informează cetățenii care nu fac parte din asociații de locatari/proprietari și care nu au desemnat un șef de scară, să numească un reprezentant care să preia de la primărie cartelele de acces.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...