Rămâi conectat

Curier Județean

Cartea „Lanţul secretelor”, lansată de eleva Maria Ileana, de Zilele Şcolii „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

în

Vineri, 30 mai, la Școala „Avram Iancu” din Alba Iulia a avut loc lansarea cărții  „Lanțul secretelor ”, semnată de Maria Ileană, elevă în clasa a VIII-a A. Acest eveniment a încheiat seria manifestărilor dedicate Zilelor Școlii, care s-au desfășurat pe parcursul a trei zile, în perioada 28-30 mai 2014.

Manifestările au debutat miercuri cu o solemnă festivitate de dezvelire a bustului lui Avram Iancu, patronul spiritual al școlii, cu prilejul aniversării a 190 de ani de la nașterea eroului. La această ceremonie au participat numeroase oficialități, scriitori, istorici, elevi, părinți și foști dascăli ai școlii, care au trăit bucuria “întâlnirii generațiilor”. Gala performerilor, în cadrul căreia s-au premiat elevii evidențiați la olimpiadele școlare și competițiile sportive, lingvistice sau artistice,  a fost urmată de spectacolul “Star pentru o zi” , ambele evenimente desfășurându-se pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Zilele Scolii Avram Iancu03Joi, părinții au fost invitați să participe la activitățile educative, culturale, sportive, organizate în cadrul Zilei Porților Deschise. Seara, elevii școlii au avut parte de o reușită petrecere în cinstea zilei de 1Iunie, „School party” , la restauratul Mercur, într-o atmosferă festivă,  cu baloane, spectacol de animație, pictură pe față, confeti, muzică și distracție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost cel prilejuit de lansarea cărții „Lanțul secretelor” în prezența invitaților, a dascălilor, a familiei, a colegilor și a prietenilor dragi, care au dorit să fie alături de Maria Ileană în acest moment important din viața ei.

Desfășurat într-un cadru festiv, activitatea a fost moderată de prof. Mirela Ianc, care i-a invitat pe cei prezenți să ia cuvântul.

Zilele Scolii Avram Iancu05În deschiderea evenimentului, director, profesor Elena Ignat, a afirmat că Școala „Avram Iancu” s-a individualizat întotdeauna prin activitățile inedite pe care le-a realizat, iar acest lucru a fost confirmat și de această dată prin manifestările de înaltă ținută organizate în cadrul Zilelor Școlii, creând astfel cadrul prin care toţi elevii să socializeze, să relaţioneze şi să-şi dezvolte sentimentul apartenenţei la o şcoală cu renume la nivelul comunităţii.

De asemenea, Elena Ignat a rostit cuvinte de laudă și de admirație, afirmând că Maria Ileană este o elevă care face cinste școlii în care învață și că la doar 14 ani a reușit să fie autoarea unei cărți.

Cartea a fost prezentată de prof. Dana Slevaș care a subliniat că literatura reprezintă o completare a pasiunilor și preocupărilor intelectuale, artistice sau sportive ale Mariei, alături de şah și de pictură. „Lanțul secretelor este genul de carte care se armonizează perfect cu gusturile literare ale adolescenților din această generație, cărora  Maria le propune o incursiune atractivă și recreativă în lumea ficțiunii, pe tărâmul captivant al emoțiilor și poveștilor inedite de viață, în care acțiunea se îmbină cu rivalitățile, cu misterul și cu romantismul în mod excepțional”.

După prezentarea cărții, a urmat  un popas al gândurilor frumoase și de apreciere exprimate sincer și emoționant de către invitații prezenți la această lansare de carte: Dorin Șerdean, viceprimarul municipiului Alba Iulia, poetul Dumitru Mălin, prof. Adriana Todoran, inspector școlar de limba română, părintele Nicolae Topârcean, prof. Maria Cobusneanu,  prof. Liliana Tufariu, diriginta Mariei și de Maria Popescu, fosta învățătoare. La fel de emoționante, de sincere și de profunde au fost și cuvintele rostite de familie, de colegii de clasă sau de către prietenii ei.

La sfârșitul evenimentului, autoarea le-a prezentat invitaților povestea cărții ei și le-a mulțumit pentru prezența la această lansare, răsplătindu-i cu autografe semnate pe prima ei carte.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Publicat

în

FOTO| Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia: Alte 7 calculatoare au fost livrate și proiectul „Primul meu calculator” continuă

Rotaract Club Alba Iulia și Asociația Pentru Tine Alba Iulia, continuă să susțină educația, pe tot parcursul anului 2022, prin proiectul „Primul meu calculator”, prin donarea a câte 5 calculatoare pe lună.

Proiectul „Primul meu calculator” își propune să ajute copiii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, din mediile defavorizate, oferindu-le acestora, pe întreg parcursul anului 2022, 60 de calculatoare. Donarea calculatoarelor se va face pe baza înscrierilor prin intermediul unui formular, fiind selectați câte 5 beneficiari pe lună. Cele două asociații își propun ca prin acest proiect să crească șansa la o educație de calitate, modernă și adaptată vremurilor în care trăim.

Înscrierile continuă și în luna iunie, selecția beneficiarilor și oferirea calculatoarelor efectuându-se la fiecare final de lună. În demararea acestui proiect cele două asociații sunt susținute de principalii sponsori ai proiectului Vision Tech Software și Info Group.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Joi, 23 iunie alte 7 calculatoare au fost livrate și acțiunea continua.”

„Continuăm inițiativa de a susține educația copiilor aflați într-o situație de risc. Proiectul „Primul meu calculator” se află în a sasea lună de derulare. În aceste momente complicate, marcate de războiul curent, momente pe care speram să nu le trăim niciodată, este important să ne păstrăm luciditatea și să continuăm să ajutăm cât putem de mult, acolo unde este nevoie. E important să continuăm acest cerc al binelui, iar pentru a identifica potențialii beneficiari, vă invităm să ne dați de veste său să completați chestionarul din articol, în numele persoanei care corespunde criteriilor de eligibilitate. Să facem bine este în natura noastră iar lumea aceasta ar arăta mult mai bine dacă am începe să facem bine” ne-a relatat Roxana Adam, președinte Rotaract Club Alba Iulia.

Persoanele care doresc să beneficieze de unul dintre cele 60 de calculatoare trebuie să completeze următorul formular: https://forms.gle/cpCQX2GYXzW6getZA sau la numărul de telefon: 0755125437

Criterii de eligibilitate:

•Familie cu minimum un copil, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani
•Copilul/copiii să fie încadrat/încadrați la o formă de învățământ
•Aplicantul trebuie să fie domiciliat în Alba Iulia
•Beneficiarul trebuie să fie încadrat în categoria persoanelor vulnerabile
**Aplicanții care nu dispun de un calculator/ laptop au întâietate
***Familiile care nu au fost selectate într-o lună pot aplica și pentru luna următoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Publicat

în

FOTO| ISU Alba, pe podium: Pompierii Ioan Popa și Mihai Avram, locul I și II la competiția „Cel mai puternic pompier” de la Brașov

Ioan Popa și Mihai Avram de la ISU Alba au câștigat locul I respectiv II, la categoriile lor de vârstă, la competiția “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari.

„Ioan, Mihai si Andrei sunt cei trei colegi care au făcut echipă în cadrul etapei naționale a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit peste 80 de salvatori militari din 26 de județe, competiția desfășurandu-se în municipiul Brașov.

La proba pe echipe, colegii nostri au reușit sa claseze ISU Alba pe locul II, iar la probele individuale rezultate au fost următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • POPA Ioan, locul I la categoria sub 30 ani;
  • AVRAM Mihai, locul II la categoria între 30-40 ani;

Salvatorii militari înscriși în competiție și-au demonstrat viteza, rezistența, dar și abilitățile practice pentru utilizarea furtunului de refulare, ridicarea greutăților și parcurgerea unor obstacole solicitante.

Felicitări tuturor și toate aprecierile pentru performanța și rezultatele deosebite! Suntem mândri de voi, dragi colegi!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Amenajarea și împrejmuirea terenului de fotbal al Școlii Vasile Goldiș din Alba Iulia: Aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Amenajarea și împrejmuirea terenului de fotbal al Școlii Vasile Goldiș din Alba Iulia: Aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat, în cadrul ședinței din data de 29 iunie, documentația faza D.A.L.I. și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții: „Amenajare si împrejmuire teren de sport (fotbal) in incinta scolii Vasile Goldis Alba Iulia, realizare instalaţie de nocturna si amenajare curte”.

Amplasamentul studiat pentru realizarea lucrărilor de intervenții se află în partea de Nord-Est a municipiului, pe Strada Călărașilor, Nr. 2. Accesul pietonal și auto la terenul studiat se poate realiza din strada existentă, situată în partea de Vest, Strada Călărașilor; dar și de pe Strada Morii, aflată în partea de Sud.

Realizarea scopului dorit, respectiv reamenajarea spațiului curții școlii pentru activități sportive și recreative presupune următoarele:

Elit - Gustul Desăvârșit

— Amenajarea unui teren sintetic de sport (fotbal), împrejmuit cu plasă sudată și plasă textilă; amplasat pe platforma asfaltată cu dimensiunea de 45,00×22,00, dotat cu instalație de iluminat nocturn, porți și marcat corespunzător destinației; respectiv dispunerea unor rigole marginale pe laturile terenului de fotbal cu descărcare în canalizarea existentă, care să corespundă standardelor și să satisfacă nevoile de practicarea activităților în condiții optime și de siguranță.

— Amenajarea curții care în momentul actual are o suprafață betonată în stare degradata; din vecinătatea Sălii existente de sport din incinta școlii se va repara prin aștemerea unui strat de asfalt nou, cu asigurarea pantei pentru dirijarea apelor pluviale și realizarea unor gradene și spații verzi

— Efectul pozitiv preconizat prin realizarea obiectivului de investiții este că prin executarea unui teren de sport (fotbal) pentru cei 900 de elevi ai școli și implicit prin reabilitarea platformei din zona sălii de sport, reparația/modemizarea curții școlii se vor îmbunătății condițiile de efectuare a orelor de educație fizică și a locului de petrecere a pauzelor de recreere dintre orele de curs; respectiv se putea organiza diferite evenimente în aer liber, în zona gradenelor propuse pentru realizare în cadrul obiectivului de investiții. Ca efect secundar, se va realiza și un sistem de preluare a apelor pluviale spre rigola deschisă din zona terenului de sport și spre sistemul de canalizare existent în zona sălii de sport.

Valoarea obiectivului de investiție (cu TVA) este de 1.072.432,88 lei, din care C+M 911.625,44 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare