Cârnații de Pleșcoi și caltaboșul, în topul celor mai buni cârnați din lume. Pe ce loc se află România
Cârnații de Pleșcoi și caltaboșul, în topul celor mai buni cârnați din lume. Pe ce loc se află România
Cârnații sunt printre cele mai iubite preparate din lume și sunt întâlniți în gastronomia multor popoare. Iată care sunt cei mai buni din lume.
Babic, cabanos, ghiudem, trandafir: toate aceste sortimente de cârnați sunt populare în România. Așa cum chorizo, salsiccia și bratwurst sunt considerați unii dintre cei mai savuroși cârnați la nivel mondial și nu sunt consumați doar în țara lor de origine.
Site-ul tastatlas.com a publicat topul celor mai buni cârnați din lume, iar în acest clasament au intrat două produse din România: cârnații de Pleșcoi și caltaboșul. Cârnații de Pleșcoi se află pe locul 27, iar caltaboșul pe poziția 37.
Cel mai bun cârnat din lume este considerat Chistorra, un cârnat tradițional din Spania (Țara Bascilor). Este un produs din carne de porc, e asemănător cu chorizo și este condimentat cu usturoi, sare și boia de ardei, ceea ce îi conferă culoarea roșu aprins.
În top 10 au fost incluse următoarele sortimente: Morcilla de Grnada (Spania, locul 2), Regensburger wurst (Germania, locul 3), Alheira de Vinhais (Portugalia, locul 4), Chorizo (Spania, locul 5), Salsiccia (Italia, locul 6), Sucuk (Turcia, locul 7), Loukaniko (Grecia, locul 8), Bratwurst (Germania, locul 9), Alheira (Portugalia, locul 10).
Cei mai buni cârnați din România
Caltaboșul este descris pe tasteatlas.com drept un cârnat de porc pe bază de ficat, care este preparat și consumat în mod tradițional în perioada sărbătorilor de iarnă. Deoarece e o specialitate făcută casă, nu există o singură rețetă pentru el, dar mai conține carne și alte organe. Ingredientele sunt fierte cu mirodenii, tocate, amestecate cu ceapă și orez (opțional). Spre deosebire de alte tipuri de cârnați românești, caltaboșii sunt fierți, nu prăjiți.
Cârnaţii de Pleşcoi sunt un produs românesc recunoscut și protejat în Uniunea Europeană și beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Cârnaţii de Pleşcoi sunt făcuți dintr-un amestec de carne de oaie şi vită (minimum 55% carne de oaie) și sunt condimentaţi cu ardei iute și usturoi. Această combinaţie de ingrediente şi procesul de producţie conferă cârnaţilor de Pleşcoi un gust unic.
Sursa: adevarul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Florii 2024: Ce nume de flori sunt sărbătorite în Duminica Floriilor
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții
-
Curier Județeanacum 18 ore
Duminica Floriilor – simboluri creştine, obiceiuri şi tradiţii populare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Florii 2024. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Actualitateacum o zi
Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană