Care sunt tehnicile care păstreză legumele și fructele proaspete în supermarket
Care sunt tehnicile care păstreză legumele și fructele proaspete în supermarket
Fructele și legumele arată mai proaspăt în magazin, în timp ce cele cumpărate ieri din același magazin își pierd culoarea și prospețimea. Acest lucru se datorează unor tehnici folosite de supermarket.
Cum reușesc supermarketurile să păstreze produsele atât de proaspete?
În primul rând, este vorba despre controlul temperaturii și al umidității. În spatele vitrinelor sau în depozite există sisteme care păstrează fiecare tip de produs în condiții optime. De exemplu, legumele cu frunze, cum ar fi salata sau spanacul, sunt adesea stropite ușor cu apă sau păstrate în atmosferă controlată pentru a nu se ofili.
Apoi, vine ambalarea strategică. Unele fructe sunt sigilate în pungi speciale, etanșe, care controlează nivelul de oxigen și dioxid de carbon. Acest lucru reduce ritmul de maturare și împiedică apariția mucegaiului sau a deshidratării.
Un alt truc folosit pentru legumele care absorb multă umiditate, precum frunzele verzi, este învelirea în prosoape de hârtie, care absorb excesul de apă și împiedică apariția putregaiului. Același principiu îl poți aplica și tu acasă, pentru a prelungi durata de viață a acestor produse.
De asemenea, multe magazine respectă regula „primul intrat, primul ieșit”, așezând produsele mai vechi în față și cele proaspăt livrate în spate. Asta înseamnă că, uneori, cumperi legume și fructe care au stat deja câteva zile pe raft, iar odată ce le duci acasă, încep să se strice mai rapid.
Ce poți face acasă ca să nu se deterioreze rapid?
Dacă vrei să păstrezi fructele și legumele cât mai mult timp, iată câteva reguli simple:
Nu băga totul în frigider. De exemplu, roșiile, bananele și avocado se păstrează mai bine la temperatura camerei.
-Evită să speli legumele imediat după cumpărare. Umiditatea favorizează apariția mucegaiului.
-Învelește frunzele în prosoape de hârtie, exact ca în supermarket.
-Ține cartofii și ceapa separat și într-un loc întunecat, nu la frigider.
Fructele și legumele nu rezistă mai mult în magazine din întâmplare, ci pentru că sunt tratate cu atenție și depozitate inteligent.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]