Rămâi conectat

Actualitate

Care sunt tehnicile care păstreză legumele și fructele proaspete în supermarket

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Care sunt tehnicile care păstreză legumele și fructele proaspete în supermarket

Fructele și legumele arată mai proaspăt în magazin, în timp ce cele cumpărate ieri din același magazin își pierd culoarea și prospețimea. Acest lucru se datorează unor tehnici folosite de supermarket.

Citește și: ANF: Câte legume și fructe comercializate în România au avut reziduuri de pesticide cu valori mai mari decât limita maximă admisă

Cum reușesc supermarketurile să păstreze produsele atât de proaspete?

În primul rând, este vorba despre controlul temperaturii și al umidității. În spatele vitrinelor sau în depozite există sisteme care păstrează fiecare tip de produs în condiții optime. De exemplu, legumele cu frunze, cum ar fi salata sau spanacul, sunt adesea stropite ușor cu apă sau păstrate în atmosferă controlată pentru a nu se ofili.

Apoi, vine ambalarea strategică. Unele fructe sunt sigilate în pungi speciale, etanșe, care controlează nivelul de oxigen și dioxid de carbon. Acest lucru reduce ritmul de maturare și împiedică apariția mucegaiului sau a deshidratării.

Un alt truc folosit pentru legumele care absorb multă umiditate, precum frunzele verzi, este învelirea în prosoape de hârtie, care absorb excesul de apă și împiedică apariția putregaiului. Același principiu îl poți aplica și tu acasă, pentru a prelungi durata de viață a acestor produse.

De asemenea, multe magazine respectă regula „primul intrat, primul ieșit”, așezând produsele mai vechi în față și cele proaspăt livrate în spate. Asta înseamnă că, uneori, cumperi legume și fructe care au stat deja câteva zile pe raft, iar odată ce le duci acasă, încep să se strice mai rapid.
Ce poți face acasă ca să nu se deterioreze rapid?

Dacă vrei să păstrezi fructele și legumele cât mai mult timp, iată câteva reguli simple:

Nu băga totul în frigider. De exemplu, roșiile, bananele și avocado se păstrează mai bine la temperatura camerei.

-Evită să speli legumele imediat după cumpărare. Umiditatea favorizează apariția mucegaiului.

-Învelește frunzele în prosoape de hârtie, exact ca în supermarket.

-Ține cartofii și ceapa separat și într-un loc întunecat, nu la frigider.

Fructele și legumele nu rezistă mai mult în magazine din întâmplare, ci pentru că sunt tratate cu atenție și depozitate inteligent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua taxă auto de poluare pentru mașinile vechi și poluante, condiție pentru cererea de plată numărul 4 din PNRR din iunie 2025

Unirea Ziarul

Publicat

în

Noua taxă auto de poluare pentru mașinile vechi și poluante, condiție pentru cererea de plată numărul 4 din PNRR din iunie 2025 Milioane de șoferi români sunt vizați de o taxă auto pentru poluare, inclusă în cererea de plată numărul 4 din Planul Național de Redresare și Reziliență, care ar trebui depusă în luna iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea