Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care sunt țările din Europa în care ai nevoie de pașaport

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Care sunt țările din Europa în care ai nevoie de pașaport

Vara este în toi iar vacanțele în Europa sunt la ordinea zilei, mai ales că, de multe ori, prețurile pentru un sejur într-o țară europeană pot fi mult mai mici decât în România.

Însă, trebuie să știi că există câteva țări din Europa în care ai nevoie de pașaport atunci când treci granița.

Cetățenii europeni trebuie să prezinte pașaportul doar atunci când călătoresc în Regatul Unit al Marii Britanii, fie că vorbim despre Anglia, Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor. Regatul Unit al Marii Britanii nu mai este în Uniunea Europeană.

Cetățenii europeni pot circula în orice altă țară din UE doar cu buletinul, inclusiv în țări precum Norvegia, unde nu este nevoie de viză.

Zona fără pașapoarte din cadrul Uniunii Europene
De asemenea, există zona fără pașapoarte din cadrul Uniunii Europene, frontierele interne fiind desființate pentru cei care dețin o viză Schengen, în timp ce frontierele externe au înăsprit controalele la frontieră pentru toți cei care nu sunt cetățeni ai unuia dintre statele membre.

Țările Schengen sunt: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ungaria și Croația.

Actele necesare atunci când pleci în călătorie
Pentru a nu avea niciun fel de problemă atunci când călătorești, este nevoie să ai la tine pașaportul și buletinul (cartea de identitate). Este esențial să te asiguri că pașaportul și buletinul sunt valabile cel puțin șase luni după data planificată plecării.

De asemenea, în funcție de destinația aleasă, este posibil să ai nevoie de viză. O viză este o mențiune oficială în pașaport, care îți acordă permisiunea de a intra, de a sta sau de a tranzita o anumită țară pentru o perioadă determinată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea