Care sunt românii care pot beneficia lunar de voucherele pentru creșă: Cât valorează un astfel de tichet
Care sunt românii care pot beneficia lunar de voucherele pentru creșă: Cât valorează un astfel de tichet
Tichetele de creșă pot fi acordate salariaților, pentru diverse cheltuieli ce țin de îngrijirea copilului, și se acordă lunar, în baza unei documentații stabilite prin lege și detaliate la nivel de angajator, nesupuse contribuțiilor sociale obligatorii.
Conform Ordinului Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMSS) 1.306/2022, din octombrie 2022 și până în martie 2023, valoarea unui tichet de creșă va fi de 570 lei.
Anul trecut, în luna octombrie, valoarea unui astfel tichet de creșă a crescut cu 50 de lei, majorare ce se va aplica cel puțin până în aprilie 2023, când ar putea să înregistreze o altă creștere. Astfel, tichetele de creșă au ajuns la valoarea de 570 de lei.
„Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de 570 lei.
Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023”, potrivit ordinului de ministru.
Cine poate beneficia de tichete de creșă și cum trebuie folosite?
Tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului și pot fi folosite doar pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul, indiferent că sunt instituții de stat sau private.
Mai mult, acestea pot fi folosite inclusiv pentru plata bonelor, care lucrează cu forme legale și care au un contract încheiat cu emitentul de tichete de creșă.
Tichetele de creșă, alături și de celelalte bilete de valoare (tichete de masă, cadou, culturale sau vouchere de vacanță), se vor emite doar pe card, începând de luna viitoare. Celelalte, pe hârtie, care au fost emise înainte de 1 februarie 2023, rămân valabile până la data expirării înscrisă pe ele.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii