Rămâi conectat

Curier Județean

Care este schema de tratament diferită a Spitalului din Timișoara, unde rata de VINDECARE a pacienților infectați cu COVID-19 este de peste 94%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Care este schema de tratament diferită a Spitalului din Timișoara, unde rata de VINDECARE a pacienților infectați cu COVID-19 este de peste 94%

Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara este centrul videcărilor al pacienților vindecați de COVID-19. Rata de vindecare este de peste 94%, mai exact, 51 de persoane au plecat sănătoase acasă, din cei 54 depistați pozitiv. Medicii din Timișoara recunosc că folosesc o altă schemă de tratament, față de celelalte centre din țară, deoarece atâta timp cât nu există un protocol național, fiecare centru își stabilește, propriul protocol.

Echipa medicală a stabilit administrarea unei singure tablete pe zi, care conține două substanțe antivirale.

Florin Oancea, primarul orașului Deva, este unul dintre pacienții, internați în Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara. După 14 zile de tratament, echipa medicală l-a declarat vindecat, iar acum este acasă.

„Ni se bătea în geam și ne anunțau că, alături de micul dejun, avem și acea tabletă. Când am luat tableta, am văzut că lângă era o hârtie și era impresionant. Mi-au dat și lacrimile. Scria: “Chiar dacă nu ne vedeți, să știți că suntem aproape de dumneavoastră și orice problemă veți avea, nu ezitați să sunați la numărul de telefon. Impresionat”, a declarat primarul Devei.

În total, la Timișoara, din 54 de pacienți depistați pozitiv cu Coronavirus, 51 au fost deja externați. Astfel, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a devenit centrul din România cu cea mai mare rată de pacienți vindecați de Covid-19.

De tratament s-a ocupat medicul specialist Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase. Doctorul susține că folosește o altă schemă față de celelalte centre din țară. S-a stabilit această politică terapeutică astfel încât, la nivel de țară, să fie testate în același timp forme de tratament diferite, tocmai pentru a-l găsi pe cel mai eficient.

Virgil Musta, medic specialist, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara: „Atâta timp cât nu este un protocol național, fiecare centru își stabilește propriul protocol. Se folosește o tabletă care conține două substanțe antivirale. Nu este nici foarte complicat.”

În cazul celor 51 de pacienți cu Covid-19, rezultatele pozitive au apărut după trei sau cinci zile de la administrarea primei pastile.

Schema de tratament folosită la Timișoara a dat randament pentru tratarea formelor ușoare. Pentru cele severe și cele care necesită internare la Terapie Intensivă, susține medicul Virgil Musta, folosește aceeași schemă ca în restul centrelor din țară.

Medicul spune că s-a inspirat din mai multe studii făcute în China și Italia.

„Primesc telefoane de peste tot, și din străinătate. Chiar acum am primit un telefon din Elveția care ne solicită să le spunem protocolul nostru, că s-a auzit peste tot că avem niște rezultate foarte, foarte bune”, a declarat Virgil Musta.

Succesul se datorează și faptului că în spital sunt reguli stricte.

Numărul pacienților de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara este în continuă dinamică, iar medicii se pregătesc să facă față oricărei situații.

În fiecare secție, au fost montate filtre de decontaminare. Medicii care petrec foarte puțin timp lângă un pacient poartă combinezoane, măști, mănuși și ochelari de protecție. Lucrează în echipe astfel încât, în caz de îmbolnăvire, să nu fie infectat tot personalul.

„Intră doar cei care sunt antrenați, pentru că primul obiectiv pe care îl consider eu cel mai important, e de a ne păzi noi, să nu ne contaminăm, pentru că dacă noi ne contaminăm, nu are cine să îngrijească pacienții”, a mai spus medicul specialist.

În lucru, la Timișoara, sunt încă 100 de teste. Protocolul spune că după două teste negative consecutiv, pacienții pot fi externați, însă mai stau în izolare la domiciliu încă 14 zile.

Surse: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea