Rămâi conectat

Politică Administrație

Care este salariul mediu net în județul Alba și câți localnici au oficial un loc de muncă?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Efectivul de salariaţi înregistrat în judeţul Alba la sfârşitul lunii iunie 2014 a fost de 79842 persoane (1,7% din total ţară), în creştere faţă de luna anterioară cu 226 persoane şi în scădere faţă de luna iunie 2013 cu 107 persoane, informează Direcția Regională de Statistică Alba.

“Câştigul salarial mediu net în luna iunie 2014 a fost de 1395 lei, mai mic cu 8 lei decât cel înregistrat în luna anterioară şi mai mare cu 147 lei (+11,8%) faţă de luna corespunzătoare din 2013.

Câştiguri salariale peste media înregistrată pe judeţ au realizat salariaţii din industrie şi construcţii (1490 lei), agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (1479 lei) iar sub medie salariaţii din servicii (1268 lei). Câştigul salarial mediu net înregistrat pe ţară în luna iunie 2014  a fost de 1687 lei, cel realizat în judeţ fiind cu 292 lei mai mic, respectiv cu 17,3%.

Câştigul salarial mediu net înregistrat în judeţ în luna iunie 2014 poziţionează judeţul pe locul 17, în ierarhia judeţelor ordonate descrescător”, se precizeaz[ ]n comunicatul remis presei de DRS Alba.

Indicele câştigului salarial real pe judeţ în luna iunie 2014, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a fost de 111,0%, acest lucru însemnând că puterea de cumpărare a populației din Alba a scăzut, în raport cu creșetrea preţurilor de consum.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea