Rămâi conectat

Actualitate

Care este orașul din România cu cei mai triști tineri din țară. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Care este orașul din România cu cei mai triști tineri din țară. STUDIU

Cei mai nefericiți oameni din țară sunt constănțenii, arată un studiu realizat cu ocazia Zilei Tineretului. Oamenii sunt nemulțumiți de viața tot mai scumpă și starea orașului la momentul actual. La polul opus se află Iași și Cluj-Napoca, unde locuitorii sunt cei mai fericiți români.

Traiul din ce în ce mai scump este principalul motiv de nefericire în rândul locuitorilor din Constanța. Oamenii se plâng de parcurile și locurile de joacă neîngrijite, dar și de gropile din oraș.

Totuși, unii localnici spun că, în ciuda greutăților, găsesc puterea să zâmbească și să se bucure de viața la malul mării.

Specialiștii recomandă plimbările și socializarea. Potrivit experților, izolarea și timpul petrecut în exces în fața unui ecran pot duce la stări de tristețe, ba chiar despresie.

„Ei uită să comunice, uita sa se relaxeze, uita sa se plimbe pe mare. Ei prefera sa-si petreaca timpul in fata unui ecran, fie devin dependenti, cauta euforia de moment in tot felul de adictii. Tinerii sau oamenii in general aleg starea de nefericire pt ca sunt permanent nemultumiti. Nu mai pun accent pe valorile morale ci pe ceea ce se vede”, a explicat psihologul Elena Stambuli.

Studiul intitulat „Tineri după pandemie: Oraşe Fericite” s-a bazat pe tineri cu vârste între 15 și 29 de ani. La polul opus, locuitorii din Iași și Cluj Napoca sunt cei mai mulțumiți. La nivel național, media de fericire este 6.69 din 10.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea