Rămâi conectat

Actualitate

Cardul de energie 2023: Ce pot face persoanele care nu le-au primit, deşi se încadrează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autorităţile din România au venit cu lămuriri pentru cei care, deşi sunt eligibili, nu au primit cardurile de energie.

Concret, au fost stabilite cinci categorii de persoane eligibile, care beneficiază în anul 2023 de cardul de energie respectiv:

– pensionarii care au împlinit vârsta de 60 de ani cu venitul sub 2000 lei, inclusiv;

– pensionarii de invaliditate indiferent de vârstă cu venitul sub 2000 lei, inclusiv;

– persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2000 lei, inclusiv;

– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinere familiei în conformitate cu Legea nr.277/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutor social în conformitate cu Legea nr.416, cu modificările şi completările ulterioare.

În cazul familiilor unde veniturile depășesc 2.000 de lei pentru că la locul de consum figurează în bazele de date mai multe persoane, dar pensionarii locuiesc singuri, aceștia pot cere primăriei să realizeze o anchetă socială. Până în acest moment, au fost înregistrate peste 450.000 de declarații pe propria răspundere.

Cardul de energie nu a fost emis. Beneficiarul a primit înștiințare că este exclus din lista de beneficiari pe motiv că venitul de eligibilitate pentru a beneficia de sprijin depășește plafonul de 2.000 lei net/membru/locul de consum. Cum se procedează?

Dacă la locul de consum beneficiarul nu locuiește cu alți colocatari, deși aceștia scriptic figurează la locul de domiciliu/reședință al beneficiarului și din diferite motive nu este posibilă încetarea valabilității mențiunii acestora de stabilire a reședinței/domiciliului la locul de domiciliu, atunci beneficiarul se va adresa primăriei de care aparține pentru a se întocmi o anchetă socială din care să reiasă câți colocatari locuiesc la acea adresă în mod real împreună cu beneficiarul.

Ancheta socială se solicită de către beneficiarul sprijinului. Dacă beneficiarul nu se poate deplasa din motive de ordin medical, poate împuternici o altă persoană să solicite efectuarea anchetei sociale, printr-o declarație olografă. Ancheta socială se predă în termen de 10 zile la oficiul poștal de care aparține beneficiarul sprijinului. Oficiul Poștal va introduce datele cuprinse în ancheta socială în aplicația informatică și se vor face verificările necesare cu privire îndeplinirea condițiilor de eligibilitate la locul de consum. Dacă în urma verificării se constată eligilibilitate, se va emite cardul și, ulterior, acesta poate efectua plăți prin serviciul de mandat poștal.

Unde pot suna pentru nelămuriri cei care nu au primit cardul şi nu se încadrează în situaţia descrisă mai sus

Pentru orice informații în legătură cu sprijinul pentru compensarea prețului la energie se poate apela serviciul de Call Center care funcționează în cadrul C.N. POȘTA ROMÂNĂ, la numărul de telefon 0319966.

În cadrul Call Center-ului se pot obține informații referitoare la:

-Calitatea de beneficiar de sprijin;
-Emiterea, distribuirea și valabilitatea cardului de energie;
-Numărul și situația veniturilor pentru colocatarii cu care locuiește beneficiarul de sprijin;
-Situația colocatarilor care se află la aceeași adresă de domiciliu cu beneficiarul ajutorului de sprijin;
-Ce trebuie să facă beneficiarul în situația în care cardul este pierdut/deteriorat;
-Modalitatea de plată a facturilor la energie și a decontării lemnelor pentru foc.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea