Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Captură” inedită a unui hoț, în Municipiul Sebeș: A intrat într-o casă și a furat bani, un telefon și un bilet de avion

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Captură” inedită a unui hoț, în Municipiul Sebeș: A intrat într-o casă și a furat bani, un telefon și un bilet de avion

Un bărbat a fost trimis în judecată de către Judecătoria Sebeș, după ce a intrat într-o casă și a sustras bani, un telefon și un bilet de avion.

La data de 08.10.2022, inculpatul s-a deplasat cu o mașină de ocazie în Municipiul Sebeș, unde a ajuns în jurul orei 14:30.

Deplasându-se pe jos înspre centrul municipiului, inculpatul a ajuns pe o stradă din oraș, unde a încercat porțile mai multor locuințe, unde a găsit una neasigurată, aparținând persoanelor vătămate.

Văzând că poarta este neasigurată, inculpatul a pătruns în curtea imobilului și s-a îndreptat direct spre ușa de acces în locuință, pe care a accesat-o, constatând că este tot neasigurată.

Pătrunzând în interiorul locuinței, inculpatul s-a îndreptat spre o cameră cu destinația de dormitor matrimonial, după care a intrat în interiorul acesteia cu intenția de a sustrage bunuri.

Inculpatul avea asupra sa un rucsac și o borsetă prinsă la mijloc, ambele de culoare închisă.

La un timp foarte scurt după ce inculpatul a pătruns în încăperea cu destinația de dormitor, martora, mama persoanei vătămate, s-a îndreptat către ușa de acces în locuință, intenționând să coboare în pivniță.

În acel moment, auzind zgomot, inculpatul a părăsit camera în care intrase, fără a sustrage niciun bun, intersectându-se cu martora, care a început să strige din cauza stării de șoc.

Inculpatul a părăsit incinta locuinței, iar ulterior a curții, fiind urmat în grabă de către martoră, care l-a ajuns din urmă, în stradă, și i-a solicitat să rămână pe loc și să îi prezinte conținutul rucsacului.
Inculpatul s-a conformat și i-a înmânat rucsacul, afirmând totodată că a intrat în locuință deoarece a strigat de la poartă și nu a auzit nimeni, iar intenția sa a fost de a cere de lucru pentru o zi, ca să facă rost de mâncare.

După ce a constatat că în rucsac nu se află nimic, martora i-a înapoiat inculpatului rucsacul, care a plecat de la fața locului grăbit, după care a început să fugă, în direcția restaurantului Turn.

În acest timp, o altă martoră a ieșit în stradă alături de bunica sa și, observând că inculpatul o luase la fugă, și-a apelat telefonic tatăl, transmițându-i ce s-a întâmplat.

După ce a fost apelat de fiica sa, bărbatul, care se afla la magazinul Lidl alături de soția sa, s-a urcat rapid în autovehicul și a pornit în viteză spre domiciliu, reușind să îl intercepteze pe inculpat, care în acel moment părăsea în fugă strada pe care se afla casa, aflându-se în fața unui magazin.

Solicitându-i inculpatului să rămână pe loc, acesta s-a conformat până la sosirea organelor de poliție, alertate telefonic, care l-au condus ulterior la sediul poliției.

Cu ocazia efectuării controlului corporal, asupra inculpatului au fost găsite suma de 600 lei și 50 de euro, un telefon mobil, precum și un bilet de avion, pentru data de 09.10.2022.

„În baza art. 346 alin. 1 din Codul de procedură penală constată competenţa Judecătoriei Sebeș în soluţionarea cauzei, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, privind pe inculpat, cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, prev. de art. 32 alin. (1) din C.pen. rap. la art. 228 alin. (1) din C.pen. – art. 229 alin. (2) lit. b) din C.pen.

Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sebeș.

Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea