Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

“Cântec Străbun”: festival-concurs naţional de interpretare a cântecului popular la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 17 mai 2012, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc festivalul-concurs “Cântec Străbun” la care vor lua parte tineri talentaţi în domeniul cântecului popular din toată ţara. Gala Laureaţilor şi recitalurile vor avea loc în data de 18 mai 2012, ora 18.00, în incinta Alba Mall din Alba Iulia. Juriul va fi format din: prof.univ.dr. Mircea Cîmpianu, etnomuzicolog de la Conservatorul Gheorghe Dima din Cluj Napoca, Nicolae Furdui Iancu – apreciat interpret de muzică populară, Florentin Crişan- profesor de muzică la Colegiul Apulum din Alba Iulia, Gheorghe Burz -profesor de muzică şi dirijor la Liceul de Muzică şi Arte plastice din Alba Iulia şi Coriolan Honcăş -directorul Centrului de cultură Augustin Bena şi dirijorul Ansamblului de fanfară. Recitalul extraordinar din acest an va fi susţinut de solista Maria Şalaru, profesor de canto şi preşedinta Asociaţiei Culturale”Floricică”din Bacău şi Leontina Fărcaş – profesor de canto, ce va evolua alături de grupul Muguri de Tezaur din Alba Iulia. Seara de gală este organizată în parteneriat cu Asociaţia PRO TINEREŢE în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului din România.

Potrivit doamnei prof. Daniela Floroian, dir.adj. Centrul de cultură Augustin Bena, festivalul-concurs “Cântec Străbun” este o competiţie între copii şi tineri cu real talent interpretativ din toată ţara în domeniul cântecului popular. Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de cultură Augustin Bena Alba şi se află la cea de-a VI-a ediţie. Laureaţii celor cinci ediţii care au avut loc până acum la Alba Iulia au ajuns nume de marcă în rândul soliştilor de folclor. Printre aceştia se numără Ancuţa Mateiu, Ina Todoran, Cătălin Haşa, Adina Popa, Denisa Bărbat, Georgiana Petrescu. Au susţinut recitaluri Leontina Fărcaş şi Muguri de Tezaur, Mariana Anghel, Roxana Reche, Maria Filimon, Floricică Moga, Cătălin Haşa, Nicolae Tuhuţ. În acest an vor lua startul în competiţie 30 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 20 de ani, ce vor concura pentru Marele Trofeu şi premiile puse în joc de organizatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea