Rămâi conectat

Ştirea zilei

Când va fi REABILITAT drumul DN74A, care leagă Abrudul de Câmpeni: Răspunsul Ministerului Transporturilor la scrisoarea deschisă a unui consilier local din Roșia Montană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când va fi REABILITAT drumul DN74A, care leagă Abrudul de Câmpeni: Răspunsul Ministerului Transporturilor la scrisoarea deschisă a unui consilier local din Roșia Montană

După 40 de zile de când a trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Transporturilor și CNAIR, consilierul local Doru Nuța din comuna Roșia Montană a primit răspunsul mult așteptat privind reabilitarea drumului DN74A, distrus în urma inundațiilor.

Deși a trecut mai bine de un an jumătate de la inundațiile dezastruoase care au lovit mai multe localități din Apuseni și au rupt o porțiune din drumul DN74A, autoritățile nu au reușit încă să reabiliteze tronsonul pentru siguranța participanților la trafic.

Din răspunsul Ministerului Transportului reiese că în luna iunie 2021, DRDP Cluj a încheiat un contract având ca obiect o expertiză tehnică pentru inventarierea zonelor afectate de calamități pe drumul național DN74A.

La începutul lunii octombrie 2022, a fost încheiat contractul de prestări servicii pentru realizarea documentației tehnice și și studiului geotehnic pentru protejarea platformei DN74A, pentru care s-a emis ordinul de începere a serviciilor în data de 13.10.2022, cu termen de 45 de zile.

De asemenea, este în curs de avizare în cadrul Comisiei Tehnico Economică a C.N.A.I.R. documentația aferentă obiectivului de investiții: “Stoparea efectelor calamităților – pod pe DN74A km 5+013, desființare pod existent și construire pod nou.

În continuare, consilierul local cere autorităților să rezolve în cel mai scurt timp amplasarea de semafoare (dispozitive de semnalizare optică) pentru dirijarea circulației în condiții optime de siguranță și cel puțin această iarnă să fie semnalizate corespunzător defecțiunile de la DN 74A.

Reamintim că în acest moment, drumul de legătură dintre orașele Abrud și Câmpeni, se află încă într-un stadiu care îl face impracticabil, punând în pericol viețile conducătorilor auto. Vizibilitatea este redusă maxim, ruptura DN 74 fiind în curbă și pantă, și rampă, iar în perioada de iarnă o să fie deosebit de greu de evitat aceste tragedii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea