Rămâi conectat

Ştirea zilei

Când va fi REABILITAT drumul DN74A, care leagă Abrudul de Câmpeni: Răspunsul Ministerului Transporturilor la scrisoarea deschisă a unui consilier local din Roșia Montană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când va fi REABILITAT drumul DN74A, care leagă Abrudul de Câmpeni: Răspunsul Ministerului Transporturilor la scrisoarea deschisă a unui consilier local din Roșia Montană

După 40 de zile de când a trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Transporturilor și CNAIR, consilierul local Doru Nuța din comuna Roșia Montană a primit răspunsul mult așteptat privind reabilitarea drumului DN74A, distrus în urma inundațiilor.

Deși a trecut mai bine de un an jumătate de la inundațiile dezastruoase care au lovit mai multe localități din Apuseni și au rupt o porțiune din drumul DN74A, autoritățile nu au reușit încă să reabiliteze tronsonul pentru siguranța participanților la trafic.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din răspunsul Ministerului Transportului reiese că în luna iunie 2021, DRDP Cluj a încheiat un contract având ca obiect o expertiză tehnică pentru inventarierea zonelor afectate de calamități pe drumul național DN74A.

La începutul lunii octombrie 2022, a fost încheiat contractul de prestări servicii pentru realizarea documentației tehnice și și studiului geotehnic pentru protejarea platformei DN74A, pentru care s-a emis ordinul de începere a serviciilor în data de 13.10.2022, cu termen de 45 de zile.

De asemenea, este în curs de avizare în cadrul Comisiei Tehnico Economică a C.N.A.I.R. documentația aferentă obiectivului de investiții: “Stoparea efectelor calamităților – pod pe DN74A km 5+013, desființare pod existent și construire pod nou.

În continuare, consilierul local cere autorităților să rezolve în cel mai scurt timp amplasarea de semafoare (dispozitive de semnalizare optică) pentru dirijarea circulației în condiții optime de siguranță și cel puțin această iarnă să fie semnalizate corespunzător defecțiunile de la DN 74A.

Reamintim că în acest moment, drumul de legătură dintre orașele Abrud și Câmpeni, se află încă într-un stadiu care îl face impracticabil, punând în pericol viețile conducătorilor auto. Vizibilitatea este redusă maxim, ruptura DN 74 fiind în curbă și pantă, și rampă, iar în perioada de iarnă o să fie deosebit de greu de evitat aceste tragedii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ştirea zilei

Cazul tinerei de 17 ani din Alba Iulia care a murit de infarct la o sală de fitness: „Adeverința medicală la sală, doar o recomandare, nu o necesitate”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Cazul tinerei de 17 ani din Alba Iulia care a murit de infarct la o sală de fitness: „Adeverința medicală la sală, doar o recomandare, nu o necesitate”

Invitată la Unirea FM, antrenoarea de fitness Sendy Țălnar a discutat subiectul adeverințelor medicale în sălile de fitness, în contextul tragediei de săptămâna trecută, când o tânără de doar 17 ani a făcut infarct și a decedat în timp ce se antrena într-o sală de fitness din oraș.

”Eu cred că adeverința medicală este recomandată, nu cred ca este obligatorie. Dacă e să o luam logic, dacă această adeverință ar fi obligtorie la intrarea în sălile de sport ar trebui să fie obligatorie la orice job. Însă eu cred că e foarte important ca profesorii de sport, părinții sau chiar și tinerii trebuie să fie conștienți de faptul că sportul nu se face după ureche. Am observat că în ultimii ani sportul la sala de fitness nu se mai practică de plăcere, mai mult a ajuns să fie o activitate la modă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Oamenii poate vor să țină pasul cu cei din anturajul lor și ajung să își dorească rezultate extraordinare de azi pe mâine și își forțează corpul pe aparate, cu suplimente, cu iluzii frumos ambalate. Eu cred că acestea ar trebui interzise: proteinele, suplimentele frumos ambalate pe care le găsim în aproape orice sală de sport.

Totodată, cred ca ar trebui ținute sub control antrenamentele care te forțează să îți depășești limitele și aici vorbesc despre antrenorii personali, instructorii care au venit din spate, care au plătit bani și și-au luat niște diplome peste noapte. Aceștia nu cunosc potențialul unui om pentru că, până la urmă, trebuie să fie pasiunea ta sportul, nu să o faci doar pentru că poți câștiga niște bani frumosi sau ți se pare că este la modă să fii instructor de fitness. Ca și antrenor sau instructor trebuie să fii conștient de capacitățile omului cu care interacționezi. Ar trebui ca toți colegii de breaslă din România să fie constienți că acele suplimente care se sugerează a fi date clienților ar trebui interzise. ” a declarat Sendy Țălnar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cazul copilei de 9 ani din Alba VIOLATĂ de doi bărbați: Mama fetiței a obținut ordin de protecție împotriva agresorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cazul copilei de 9 ani din Alba VIOLATĂ de doi bărbați: Mama fetiței a obținut ordin de protecție împotriva agresorului

Mama minorei, aflată și ea în arest sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală, complicitate la viol, corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului, a obținut un ordin de protecție împotriva fostului iubit.

CITEȘTE ȘI: Clipe de COȘMAR pentru o fetiță de NUMAI 9 ani din Alba: A fost violată de iubitul mamei și un prieten, iar mama ar fi asistat la scenele de groază

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, la sesizarea victimelor Ci. A. M., în prezent, arestată preventiv în CRAP Alba şi P. A. M, reprezentată prin directorul general al DGAS Alba, având ca obiect confirmare ordin de protecție. În temeiul dispozițiilor art. 34 alin. 6 coroborat cu art. 38 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, emite următorul ORDIN DE PROTECŢIE prin care, cu caracter provizoriu, pe durata de 6 luni de la data emiterii, dispune următoarele: -obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime de 200 metri față de victima P. A. M.- obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime de 20 metri față de victima Ci. A. M. și a unei distanțe minime de 200 m de reședința acesteia.

Atrage atenţia agresorului că, potrivit art. 47 alin. 1 din Legea nr. 217/2003, încălcarea oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. 1 din Legea nr. 271/2003 și dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Atrage atenţia victimei că respectarea ordinului de protecșie este obligatorie şi pentru persoanele protejate şi încălcarea acestuia atrage obligarea reclamantei la plata cheltuielilor generate de emiterea şi punerea în executare a ordinului.”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reamintim că cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Aiud unde au fost audiați, iar ulterior au fost reținuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală, corupere sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Măsura reținerii a fost luată și față de mama minorei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală, complicitate la viol, corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului.

În urma cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, a rezultat că bărbatul, ar fi agresat-o sexual pe minoră și ar fi întreținut cu aceasta raporturi sexuale, iar mama acesteia ar fi știut și chiar ar fi asistat la unele dintre aceste scene.

Totodată, a rezultat că și un alt bărbat, cunoștință a celor doi, în vârstă de 35 de ani, din Cluj Napoca, ar fi săvârșit asupra minorei fapte de agresiune sexuală și viol.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Directorul adjunct de la Cupru Min Abrud, câștigă în justiție prima ”bătălie” cu ANI: De ce fusese declarat în incompatibilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorul adjunct de la Cupru Min Abrud, câștigă în justiție prima ”bătălie” cu ANI: De ce fusese declarat în incompatibilitate

Directorul general adjunct al companiei miniere de stat Cupru Min SA Abrud, Dorel Tomuş, a câștigat prima ”bătălie” în justiție cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a declarat în incompatibilitate. Curtea de Apel Alba Iulia a admis, ieri, acțiunea acestuia și a dispus anularea raportului ANI. Hotărârea poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție în termen de 15 zile.

”Admite acţiunea formulată de reclamantul Tomus Dorel în contradictoriu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Anulează raportul de evaluare nr. 14886/G/l1/28.03.2022 emis de pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Obligă pârâta la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată reduse în cuantum de 3500 lei, reprezentând onorariu de avocat, şi la plata sumei de 50 lei, cu titlu de taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancțiunea nulității”, se precizează în minuta deciziei.

Raportul de evaluare a fost emis în 28 martie 2022. ANI consideră că Dorel Tomuş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2018-2019, când a deţinut simultan funcţiiile de consilier judeţean şi director general al Cupru Min SA Abrud. Tomuş a fost ales pe lista de consilieri judeţeni a PSD în 2016 şi a părăsit Consiliul Judeţean în martie 2019. Şi-a motivat demisia prin faptul că era prins în proiectul de dezvoltare a companiei Cupru Min, iar timpul nu îi permitea să fie prezent la toate şedinţele.

Elit - Gustul Desăvârșit

Raportul de evaluare are la bază prevederea legală potrivit căreia funcţia de consilier judeţean este incompatibilă cu cea de ”preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la (…) regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

Tomuş s-a apărat susţinând că societatea Cupru Min SA nu este una de interes naţional, astfel încât starea de incompatibilitate nu ar fi existat. Reprezentanţii ANI nu au fost de acord cu această apărare şi au decis să emită raportul de evaluare. Compania minieră din Abrud are ca acţionar unic Ministerul Economiei. Dorel Tomuş este în prezent director general adjunct la Cupru Min SA. Liderii PSD Alba fac presiuni la Ministerul Economiei pentru ca Tomuş să fie numit din nou director general al societăţii.

Dorin Țimonea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea