Când se va termina pandemia de coronavirus. OMS: ,,Este criza de sănătate a secolului”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a spus că speră ca pandemia de coronavirus să se termine în mai puţin 2 ani. Acesta susține că în cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris coronavirusul ca o „criză de sănătate a secolului”, care a reuşit să se răspândească rapid, la fel ca pandemia de gripă spaniolă din 1918, informează Mediafax.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Tedros a spus că speră ca pandemia să se termine în mai puţin 2 ani, datorită progreselor din domeniul medical şi dacă apare un vaccin, scrie Fox News.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Sperăm să terminăm această pandemie în mai puţin de doi ani, mai ales dacă depunem toate eforturile”, a declarat directorul OMS, vineri, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.

„Asta înseamnă că fiecare persoană şi familie are responsabilitatea de a cunoaşte nivelul de transmisie la nivel local şi de a înţelege ce pot face pentru a se proteja pe ei înşişi şi pe ceilalţi”, a adăugat Tedros.

El a spus că în cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt”.

Acesta a făcut apel la „unitate naţională” şi „solidaritate globală”: „Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin”.

Coronavirusul a infectat la nivel mondial 22,7 milioane de oameni şi a ucis aproape 800.000 de oameni, potrivit datelor Universităţii John Hopkins, raportate vineri, 21 august.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419