Când intră pensiile pe card în martie 2024: Pensionarii vor primi banii cu o mică întârziere
Când intră pensiile pe card în martie 2024: Pensionarii vor primi banii cu o mică întârziere
Cei aproape cinci milioane de pensionari aşteaptă cu nerăbdarea intrarea pensiilor. Iată când intră pensia pe card în martie 2024.
Citește și: Recalculare pensii 2024: Posibile majorări de 90 % 100% în cazul persoanelor cu pensii foarte mici
Veste bună pentru pensionarii români. Conform proiectului de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024, pensiile s-au majorat cu 13,8%, de la începutul anului.
Jumătate dintre pensionari au decis ca pensia să le fie adusă de poștaș. Acest lucru se întâmplă în mod normal începând cu data de 2 a fiecărei luni. Doar că luna martie este o lună specială şi asta deoarece 2 martie pică sâmbăta, iar 3 martie e duminică.
Citește și: Pensii 2024 | Topul pensiilor luna februarie 2024: Ce pensionari câștigă peste 20.000 de lei lunar
Conform Casei de pensii, primele pensii care se dau sunt cele aduse poștaș încă din primele zile ale lunii martie. Și luna aceasta va fi o mică decalare cu plățile care au început de luni, 4 martie.
Când intră pensiile pe card în martie 2024
În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită prin mandat poştal, la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori în cont curent sau cont de card la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.
Când ajung pensiile la oficiile poştale în luna martie
Astfel că, în a treia lună din an, pensionarii români vor primi pensia între 1 şi 15 martie, dacă au optat pentru să primească banii prin poştă.
În cazul în care aceștia nu sunt găsiți acasă, pensia, împreună cu talonul de pensie, se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.
Pensii majorate de la 1 ianuarie
Guvernul a aprobat, pe data de 9 octombrie 2023, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, din care reiese că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după noua formulă.
Astfel, din 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar începând cu 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.
Cum se obţine dreptul la pensie
Potrivit documentului, dreptul la pensie se obţine după minim 15 ani de contribuţii, fără a fi luate în calcul perioadele necontributive asimilate (studii universitare, stagiul militar, concediul medical, şomajul, deportarea, prizonieratul sau detenţia politică). Totodată, urmează să se egalizeze treptat, până în 2035, vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 de ani.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2024 | Cine sunt pensionarii care iau două pensii în luna decembrie Aproximativ 200.000 de pensionari din România urmează să primească două pensii în aceeași lună, respectiv în decembrie 2024. Casa Națională de Pensii a explicat de ce se va întâmpla acest lucru, dar în spatele acestor plăți multiple se ascund probleme majore care […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport5 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată