Rămâi conectat

Actualitate

Când ar putea fi autorizat vaccinul anti-Covid-19: Anunțul Agenţiei Europene a Medicamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea fi aprobate până la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor, a anunțat Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

EMA, instituţia însărcinată cu autorizarea şi controlul medicamentelor în Uniunea Europeană, a demarat o procedură accelerată de autorizare, care permite examinarea datelor privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor pe măsura sosirii acestora, chiar înainte ca producătorul să depună o cerere formală de autorizare.

Potrivit Mediafax, anunțul EMA vine după ce preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că agenţia ar putea aproba vaccinurile testate de Pfizer-BioNTech şi Moderna în „a doua jumătate a lunii decembrie”.

„Este dificil în acest moment să prezicem cu precizie termenele pentru autorizarea vaccinului, întrucât nu avem încă toate datele, iar examinările sunt în curs de desfăşurare,” precizează instituția.

„În funcţie de progresul evaluării, EMA ar putea într-adevăr să poată încheia evaluarea candidaţilor mai avansaţi spre sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor,” se mai arată în comunicatul preluat de agențiile de presă internaționale, citate de Mediafax.

EMA a instituit o procedură rapidă, care îi permite să examineze datele privind siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor pe măsură ce acestea devin disponibile, chiar înainte ca o cerere formală de autorizare să fie depusă de către producător. Oxford/ AstraZeneca, Pfizer / BioNTech şi Moderna sunt cele trei variante de vaccin supuse acestei „revizuiri continue”.

AstraZeneca şi Universitatea din Oxford au anunţat luni că a fost dezvoltat un vaccin cu o eficienţă între 70% sau chiar 90% în unele cazuri, conform rezultatelor intermediare. Aceste rezultate par pentru moment mai puţin convingătoare decât cele ale concurenţilor săi Pfizer / BioNTech sau Moderna, a căror eficacitate depăşeşte 90%. Formula britanică are, însă, avantajul de a utiliza o tehnologie mai tradiţională, astfel vaccinul va fi mai ieftin şi mai uşor de depozitat.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea