Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Câmpeni: Conferință religioasă  „Unde suntem și încotro ne îndreptăm” – susținută de părintele Dionisie Ignat de la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Albac

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câmpeni: Conferință religioasă  „Unde suntem și încotro ne îndreptăm” – susținută de părintele Dionisie Ignat de la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Albac

Săptămâna trecută, pe 8 septembrie – zi în care creștinii prăznuiesc nașterea Maicii Domnului și marchează prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc ce a început pe 1 septembrie – în sala unui local public din „Capitala Țării Moților” s-a desfășurat conferința „Unde suntem și încotro ne îndreptăm”, susținută de apreciatul părinte Dionisie Ignat de la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Albac.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Casa de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni, iar alături de părintele Dionisie Ignat au stat Andrei Vasile Bâldea – protopop de Câmpeni și preoții Adrian Rednic, Antoniu Cristian Motora, Laurențiu Cătană, Radu Culda, cu toții slujind în parohiile orașului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conferința a fost coordonată de doamna Silvia Gomboș – unul dintre membrii din conducerea asociației – care a menționat că tema întrunirii nu este una întâmplătoare, deoarece în ultimii ani oamenii au trecut prin niște vremuri tulburi, de care sunt profund marcați. De asemenea, a mai adăugat faptul că, după cum se pare, astfel de vremuri vor continua și în următoarea perioadă, în momentele grele oamenii ar trebui să se ajute unii pe alții, iar casele de ajutor reciproc își ocrotesc membrii și pe cei cu probleme materiale.
Evenimentul a debutat cu cuvântul de deschidere adresat de părintele-protopop Andrei Vasile Bâldea, după care părintele Dionisie Ignat a susținut o lungă prelegere în care a vorbit la început despre însemnătatea acestei sărbători și despre aceste vremuri pe care le trăim noi, care suntem cu toții o singură ființă umană, fii ai Luminii și ai lui Dumnezeu.

Totodată, a menționat că biserica este tot o casă de ajutor reciproc, dar nu financiar, ci una care transformă oamenii. „Biserica este singura instituție care vrea să facă din om altceva… Este locul în care omul se transformă cu ajutorul harului lui Dumnezeu…”. În cadrul conferinței au luat cuvântul și ascultători din sală, s-au pus întrebări din public cărora le-a răspuns părintele Dionisie, iar la sfârșit Adrian Nicola – secretarul Consiliului Director CAR Apuseni-Câmpeni – a adresat un îndemn la unitate și credință tuturor celor peste 200 de participanți de toate vârstele, care au fost invitați la o agapă alături de preoți.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni, înființată în 2018, își are sediul central în Câmpeni, pe strada Revoluției 1848, bloc C1, apartament VIII C și deține sucursale în orașul Abrud, la Arieșeni și în comuna Iara din județul Cluj. Scopul acestei asociații non-profit este întrajutorarea membrilor săi, iar orice persoană poate deveni membru beneficiind de serviciile financiare care se regăsesc în statutul acestei case de ajutor reciproc. Prin statut, Adunarea Generală a membrilor Casei de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni aprobă toate deciziile luate de către Consiliul Director format din 5 membri și 2 supleanți, iar Comisia de Cenzori alcătuită din 3 membri controlează deciziile luate de Consiliul Director și activitatea de zi cu zi a salariaților.

De-a lungul timpului, Asociația Casa de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni a organizat activități culturale și îndeosebi cu caracter social pentru membrii săi care au probleme financiare și copii cu dizabilități, ultima dintre activități fiind derulată recent, înainte de începerea acestui an școlar, oferind 47 seturi de ghiozdane echipate cu rechizite școlare unor elevi din Munții Apuseni ce provin din familii cu probleme financiare și cu cerințe educaționale speciale.
Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cum va fi vremea în România de Paște 2024. Prognoza METEO prevede că în jumătate de țară revine căldura

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi vremea în România de Paște 2024. Prognoza METEO prevede că în jumătate de țară revine căldura Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătate de ţară, în timp ce în restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii ale meteorogilor, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, vineri, la Antena […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea