Câmpeni: Conferință religioasă „Unde suntem și încotro ne îndreptăm” – susținută de părintele Dionisie Ignat de la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Albac
Câmpeni: Conferință religioasă „Unde suntem și încotro ne îndreptăm” – susținută de părintele Dionisie Ignat de la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Albac
Săptămâna trecută, pe 8 septembrie – zi în care creștinii prăznuiesc nașterea Maicii Domnului și marchează prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc ce a început pe 1 septembrie – în sala unui local public din „Capitala Țării Moților” s-a desfășurat conferința „Unde suntem și încotro ne îndreptăm”, susținută de apreciatul părinte Dionisie Ignat de la Mănăstirea „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Albac.
Evenimentul a fost organizat de către Asociația Casa de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni, iar alături de părintele Dionisie Ignat au stat Andrei Vasile Bâldea – protopop de Câmpeni și preoții Adrian Rednic, Antoniu Cristian Motora, Laurențiu Cătană, Radu Culda, cu toții slujind în parohiile orașului.
Conferința a fost coordonată de doamna Silvia Gomboș – unul dintre membrii din conducerea asociației – care a menționat că tema întrunirii nu este una întâmplătoare, deoarece în ultimii ani oamenii au trecut prin niște vremuri tulburi, de care sunt profund marcați. De asemenea, a mai adăugat faptul că, după cum se pare, astfel de vremuri vor continua și în următoarea perioadă, în momentele grele oamenii ar trebui să se ajute unii pe alții, iar casele de ajutor reciproc își ocrotesc membrii și pe cei cu probleme materiale.
Evenimentul a debutat cu cuvântul de deschidere adresat de părintele-protopop Andrei Vasile Bâldea, după care părintele Dionisie Ignat a susținut o lungă prelegere în care a vorbit la început despre însemnătatea acestei sărbători și despre aceste vremuri pe care le trăim noi, care suntem cu toții o singură ființă umană, fii ai Luminii și ai lui Dumnezeu.
Totodată, a menționat că biserica este tot o casă de ajutor reciproc, dar nu financiar, ci una care transformă oamenii. „Biserica este singura instituție care vrea să facă din om altceva… Este locul în care omul se transformă cu ajutorul harului lui Dumnezeu…”. În cadrul conferinței au luat cuvântul și ascultători din sală, s-au pus întrebări din public cărora le-a răspuns părintele Dionisie, iar la sfârșit Adrian Nicola – secretarul Consiliului Director CAR Apuseni-Câmpeni – a adresat un îndemn la unitate și credință tuturor celor peste 200 de participanți de toate vârstele, care au fost invitați la o agapă alături de preoți.
Asociația Casa de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni, înființată în 2018, își are sediul central în Câmpeni, pe strada Revoluției 1848, bloc C1, apartament VIII C și deține sucursale în orașul Abrud, la Arieșeni și în comuna Iara din județul Cluj. Scopul acestei asociații non-profit este întrajutorarea membrilor săi, iar orice persoană poate deveni membru beneficiind de serviciile financiare care se regăsesc în statutul acestei case de ajutor reciproc. Prin statut, Adunarea Generală a membrilor Casei de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni aprobă toate deciziile luate de către Consiliul Director format din 5 membri și 2 supleanți, iar Comisia de Cenzori alcătuită din 3 membri controlează deciziile luate de Consiliul Director și activitatea de zi cu zi a salariaților.
De-a lungul timpului, Asociația Casa de Ajutor Reciproc Apuseni – Câmpeni a organizat activități culturale și îndeosebi cu caracter social pentru membrii săi care au probleme financiare și copii cu dizabilități, ultima dintre activități fiind derulată recent, înainte de începerea acestui an școlar, oferind 47 seturi de ghiozdane echipate cu rechizite școlare unor elevi din Munții Apuseni ce provin din familii cu probleme financiare și cu cerințe educaționale speciale.
Ovidiu CULDA
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
16 – 17 noiembrie 2024 | RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră
16 – 17 noiembrie 2024 | RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 16 – 17 noiembrie 2024. Citește și: VIDEO | Bilanț sumbru pe șoselele din județul Alba: 13 persoane decedate în accidente rutiere în primele […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate24 de ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentariio zi ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată