Campanie umanitară “Darul Speranței” la școala “Avram Iancu” din Alba Iulia

Sărbătorile de iarnă sunt pentru majoritatea copiilor un prilej de bucurie şi de speranţă. Din nefericire, pentru unii copii aceste sărbători sunt triste, deoarece viaţa lor depinde uneori de generozitatea şi solidaritatea semenilor.

Într-o asemenea situaţie este şi Luca Cristian, un copil în vârstă de 10 ani, diagnosticat cu o tumoră  cerebrală, pentru care elevii şi dascălii Şcolii „Avram Iancu” conduse de prof. Elena Ignat  au demarat o campanie de strângere de fonduri necesare acoperirii unei părţi din totalul cheltuielilor medicale pe care le presupune o intervenţie chirurgicală în străinătate.

“Impresionaţi şi sensibilizaţi de suferinţa băiatului, elevii şi dascălii  Şcolii „Avram Iancu” au răspuns acestui apel umanitar şi s-au implicat  în organizarea unor acţiuni umanitare menite să aducă o rază de speranţă pe chipul lui Luca.

Campania „Darul Speranţei” s-a desfăşurat în perioada 17-21 decembrie şi pe parcursul acestei săptămâni elevii şcolii, coordonaţi de învăţători şi diriginţi, au realizat calendare personalizate, au amenajat expoziţii cu vânzare sau au organizat tombole şi spectacole, toate aceste activităţi având acelaşi scop nobil.

De asemenea, atât cadrele didactice, cât şi elevii şcolii au făcut donaţii în bani. Scopul acestei campanii a fost acela de a le cultiva elevilor spiritul de solidaritate, de a-i sensibiliza la nevoile şi suferinţele semenilor noştri.

„Este important să ne solidarizăm cu cei aflaţi în suferinţă şi să contribuim fiecare cu  câte puţin la salvarea unei vieţi. Sperăm că sunt şi alţi oameni sensibili care se vor alătura demersului nostru”, a afirmat directorul şcolii, prof. Elena Ignat.

Cei care doresc pot face donaţii în contul  RO18RNCB0113000771670001 BCR Cluj- Napoca, Agenţia Unirii, titular cont: Legian Laura Ştefania”, se arată într-un comunicat remis presei de prof. Dana Slevaş, purtător de cuvânt al instituției de învățământ.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...