Rămâi conectat

Politică Administrație

Campanie de strângere de semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

USR Alba Iulia îi invită pe locuitorii județului Alba, să semneze pentru inițiativa care are ca scop modificarea Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal și celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese.

Reprezentanții USR Alba și echipele de voluntari pot fi găsiți în Alba Iulia sâmbăta în orele amiezii, iar duminica și miercurea după-masa pe Bulevardul Transilvaniei și Bulevardul Revolutiei 1989. Vor fi prezenți și în celelalte orașe din județ și chiar în comune, în zilele de târg. Cei care doresc să se alăture activității noastre ne pot contacta la adresa de e-mail [email protected], sau la numărul de telefon 0754411913.

In următoarele șase luni, inițiativa cetățenească trebuie să strângă la nivel national 500.000 de semnături valabile.

„Pericolul care amenință statul de drept în România este cauzat tocmai de faptul că persoane condamnate penal în principal pentru infracțiuni de corupție se află în funcții cheie de conducere. Mii de oameni au ieșit în stradă în Alba Iulia în urmă cu un an pentru a apăra independența justiției care iată, continuă să fie amenințată. Îi așteptăm pe locuitorii orașului să semneze această inițiativă iar dacă doresc, pot chiar ei să descarce formularul de pe site și să-l completeze” a delarat președintele USR Alba Iulia Beniamin Todosiu.

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” are ca scop modificarea articolul 37 din Constituție care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: „(3) Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Printre membrii comitetului de inițiativă se numără filosoful și eseistul Mihai Șora; filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu; pianistul Dan Grigore; juristul și membrul GDS Eugen Vasiliu; activistul civic Valeriu Nicolae; președintele Asociației Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu; membrii grupului “REZISTENȚA” Oana Negru și Mihai Tudorică; reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România Klaus Fabritius; precum și cetățeni implicați în acțiuni civice.

Listele de semnături corespunzătoare fiecărui județ pot fi descărcate si de la adresa www.farapenaliinfunctiipublice.ro

Regulamentul pentru strângerea de semnături poate fi consultat pe site.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea