// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Campanie de strângere de semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, la Alba Iulia

USR Alba Iulia îi invită pe locuitorii județului Alba, să semneze pentru inițiativa care are ca scop modificarea Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal și celor care nu s-au reabilitat să candideze pentru funcții publice alese.

Reprezentanții USR Alba și echipele de voluntari pot fi găsiți în Alba Iulia sâmbăta în orele amiezii, iar duminica și miercurea după-masa pe Bulevardul Transilvaniei și Bulevardul Revolutiei 1989. Vor fi prezenți și în celelalte orașe din județ și chiar în comune, în zilele de târg. Cei care doresc să se alăture activității noastre ne pot contacta la adresa de e-mail farapenalialba@gmail.com, sau la numărul de telefon 0754411913.

In următoarele șase luni, inițiativa cetățenească trebuie să strângă la nivel national 500.000 de semnături valabile.

“Pericolul care amenință statul de drept în România este cauzat tocmai de faptul că persoane condamnate penal în principal pentru infracțiuni de corupție se află în funcții cheie de conducere. Mii de oameni au ieșit în stradă în Alba Iulia în urmă cu un an pentru a apăra independența justiției care iată, continuă să fie amenințată. Îi așteptăm pe locuitorii orașului să semneze această inițiativă iar dacă doresc, pot chiar ei să descarce formularul de pe site și să-l completeze” a delarat președintele USR Alba Iulia Beniamin Todosiu.

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” are ca scop modificarea articolul 37 din Constituție care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: „(3) Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Printre membrii comitetului de inițiativă se numără filosoful și eseistul Mihai Șora; filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu; pianistul Dan Grigore; juristul și membrul GDS Eugen Vasiliu; activistul civic Valeriu Nicolae; președintele Asociației Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu; membrii grupului “REZISTENȚA” Oana Negru și Mihai Tudorică; reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România Klaus Fabritius; precum și cetățeni implicați în acțiuni civice.

Listele de semnături corespunzătoare fiecărui județ pot fi descărcate si de la adresa www.farapenaliinfunctiipublice.ro

Regulamentul pentru strângerea de semnături poate fi consultat pe site.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Răspunsuri la Campanie de strângere de semnături pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”, la Alba Iulia

 1. Pp 03.04.2018 la 12:52

  Bravo!

 2. marius 03.04.2018 la 13:07

  Cand s-au strans semnaturi pentru familia traditionala pe unde au umblat USR-istii?
  Am dori sa stim si noi de ce n-au semnat?
  Despre prezumtia de nevinovatie, n-ar dori sa semnam?
  Un grup de plebei SRI-isti, cu ganduri de fata mare, printre mendrele DNA-ului, cam atat pot spune despre USR.

 3. zoro 03.04.2018 la 15:45

  Fara penali,fara securisti,fara comunisti!!!!

 4. un penal in functie 03.04.2018 la 15:46

  Ar trebui sa se stranga semnaturi pentru a scoate in afara legii acest partid infect care serveste interesele „Occidentului democrat, cel cu modelul de urmat…” mai pe intelesul tuturor „boul de roman sa munceasca pe 2 lei asa cum sugera o ministra ciorsista”.

 5. Tara lui Papura Voda 03.04.2018 la 16:09

  Pe cand o strangere de semnaturi pentru a fi jupuiti de vii toti incompetentii care s-au perindat la conducerea acestei tari in ultimii 28 de ani ???

 6. mike 03.04.2018 la 19:26

  O sa va zica –iohanisel sa nu ne grabim?? cum a zis si pentru cei ce vor sa se schimbe in constitutie — casatoria intre un -BARBAT- si o FEMEIE — Iobag garbovit in fata elitelor – anormale ale ieuropei destrabalate

 7. jon 1964 04.04.2018 la 11:54

  Cine hotareste care e “penalul” si care nu?…Voi useristi!!!????,vai de noi.Cine nu e cu voi ma gandesc ala e “penal”.

 8. atomistu`oengist 04.04.2018 la 12:43

  Uniunea Sabotati Romania e….autoarea ??? Daca da, atunci ei sunt primii …penali !

 9. cititor 06.04.2018 la 19:27

  Cine nu e cu ,,NOI” e penal,asa au procedat protocoalele.