Campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul din Blaj, pentru achiziționarea de echipamente și dotarea unității, în vederea tratării cazurilor de COVID-19

A fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul din Blaj, pentru achiziționarea de echipamente și dotarea unității, în vederea tratării cazurilor de COVID-19.

Toți cei care doresc, persoane fizice și juridice, pot dona bani pentru achiziționarea de echipamente și dotarea Spitalului Municipal Blaj în vederea tratării cazurilor de COVID-19 (coronavirus).

ELIT

Donațiile se fac în contul RO38BTRLRONCRT0281214001, deschis la Banca Transilvania, titular ASOCIAȚIA 2% PENTRU SPITALUL MUNICIPAL BLAJ, strada Republicii, Nr. 2, Blaj, Alba, cod fiscal 32633010.

Reamintim că primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a participat marți la Prefectura Alba, împreună cu Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cu șeful Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, la o întâlnire în care s-a discutat despre situația COVID-19 și despre scenariul în care, alături de Spitalul Județean de Urgență Alba, Spitalul Municipal Blaj va fi desemnat spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în județul Alba.

La întâlnire au participat toți primarii de municipii și de orașe din județ, precum și managerii spitalelor din județ. Toți participanții la această întâlnire au luat în discuție scenariul în care, prin Ordin de Ministru, Spitalul Municipal Blaj va fi stabilit spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, măsurile care se impun pentru pregătirea lui, procedurile de urmat, dotarea acestuia cu materiale și medicamente și pregătirea personalului medical pentru asigurarea actului medical în această situație.

Primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a comunicat atât Ministrului Sănătății, cât și celor prezenți la ședință că Spitalul Municipal Blaj va primi pacienți infestați cu COVID-19 (coronavirus) numai în situația în care vor fi îndeplinite toate normele sanitare, vor fi asigurate condițiile de dotare și de protecție a cadrelor medicale, iar procedurile și protocoalele de tratament vor fi implementate integral, astfel încât actul medical să fie făcut în siguranță, iar pacienții infectați cu COVID-19 să fie tratați în mod corespunzător din toate punctele de vedere.

În așteptarea Ordinului de Ministru, miercuri dimineață, o delegație a Spitalului Județean de Urgență Alba, împreună cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, se vor deplasa la Blaj pentru a lua în discuție, la fața locului, măsurile ce se impun, dotările necesare cu materiale și echipamente și pentru a începe procedurile aferente, astfel încât Spitalul Municipal Blaj să fie pregătit în eventualitatea în care va fi desemnat spital suport pentru COVID-19.

S-a stabilit ca până în momentul în care Spitalul Blaj va fi pregătit din toate punctele de vedere pentru această situație excepțională, Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Alba să preia toate cazurile COVID-19 din județul Alba.

Dacă Blajul va fi opțiunea Ministerului Sănătății în această situație de criză, va trebui din nou, împreună – cadrele medicale și administrația locală – să ne facem datoria față de oameni și față de România.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...