Rămâi conectat

Actualitate

Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii” în județul Alba, 28 septembrie – 2 octombrie 2015

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu data de 28 septembrie 2015, pe parcursul a cinci zile, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”– ediţia a X-a.

IPJ Alba“Campania este organizată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în cadrul acestui eveniment fiind organizate intense activităţi cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă.

Ca de fiecare dată, poliţiştii structurii de prevenire beneficiază de sprijinul colegilor de la Compartimentul Poliţiei de Proximitate, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a stimula creşterea sentimentului de încredere a membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor.

 

Programul campaniei:

Ziua de luni, 28 septembrie 2015, este dedicată prevenirii victimizării minorilor, fiind totodată şi ziua de lansare a evenimentului, în cadrul unei activităţi ce se va desfăşura, între orele 13.00 – 14.30, în Parcul Cetate din municipiul Alba Iulia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va amenaja un stand cu materiale informativ – preventive şi materiale de promovare instituţională, ce vor fi distribuite atât elevilor cât şi altor categorii de beneficiari.

Totodată, poliţiştii vor fi alături de copii de la unităţi de învăţământ din judeţ, oferindu-le acestora materiale cu conţinut informativ – preventiv, precum şi sfaturi utile pentru siguranţa lor.

 

Marţi, 29.09.2015, poliţiştii de la prevenire, cei de investigaţii criminale şi ordine publică, împreună cu specialişti ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba vor desfăşura activităţi ce au drept scop prevenirea delincvenţei juvenile. Astfel, poliţiştii vor fi prezenţi în unităţile de învăţământ unde vor desfăşura activităţi informative cu privire la metodele şi măsurile pe care elevii ar trebui să le adopte pentru a nu fi implicaţi în săvârşirea de infracţiuni şi nu în ultimul rând, le vor fi explicate consecinţele traficului şi consumului de droguri.

 

Ziua de miercuri, 30 septembrie, este dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, poliţiştii urmând să desfăşoare activităţi de informare a cetăţenilor judeţului, cu privire la măsurile şi modalităţile de prevenire a infracţiunilor de furt din locuinţe, aceasta fiind una dintre priorităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

 

Joi, 1 octombrie 2015, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea criminalităţii organizate.

Astfel, în intervalul orar 10,00 – 13,00 în unităţile de învăţământ din judeţ, vor fi desfăşurate activităţi de informare care vor viza pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor şi cadrelor didactice, în mediul on-line, siguranţa pe reţelele de socializare, pornografia infantilă şi nu în ultimul rând prevenirea traficului de persoane.

 

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere. Între orele 07.30-08.30, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficul rutier.

De asemenea, vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Tot vineri, între orele 10,30 -14,30 la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia va avea loc lecţia deschisă intitulată „Ştiu să circul corect!”, la care vor participa preşcolari şi elevi de la clasele pregătitoare din Alba Iulia”, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea