Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Campania ”Curățenia de primăvară 2016”, pe agenda de dezbateri a Consiliului local Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul local al orașului Cugir va lua în dezbaterea ședinței ordinare din data de joi, 28 ianuarie 2015, proiectul de hotărâre al primarului Adrian Teban cu privire la declararea de interes public a Campaniei ,,Curățenia de primăvară în orașul Cugir 2016”. Potrivit proiectului de hotărâre acțiunea de curățenie urmează să aibă loc în perioada 14 martie 2016 – 22 aprilie 2016, după un program în
cadrul căruia vor fi igienizate străzile, albiile râurilor, vor fi cosmetizați arborii de pe principalele artere ale localităţii, se vor planta puieţi, arbuşti ornamentali, flori şi se vor sădi seminţe de iarbă în spaţiile verzi din oraş.

curatenie-mures-22mar

Ca în fiecare an, acest demers se desfăşoară sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”,fiind un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ, alături de lucrătorii primăriei, la curăţenia de primăvară.

Pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Pentru eficientizarea campaniei, administrația locală va realiza parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte locuri din oraş.

Ca în fiecare an, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, astfel că vor fi plombate străzile unde se impune acest lucru.

Reprezentanții primăriei speră ca efortul administraţiei locale să fie sprijinit de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri anticivice de aruncare a diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile râurilor.

De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care, ca urmare a efortului personal depus, să devină mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător.

    (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea