Rămâi conectat

Politică Administrație

Căminele culturale din Limba și Hăpria au intrat în reabilitare. Investiție de peste 1.300.000 de lei printr-un program finanțat prin CNI

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Două dintre cele patru Cămine culturale din Ciugud au intrat în reabilitare. 

Comuna Ciugud este probabil printre puţinele comune din România care au reuşit să câştige patru proiecte, privind reabilitarea Căminelor culturale (vorbim aici de cele din Limba, Şeuşa, Hăpria şi Teleac) prin „Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban”.

Programul este finanțat prin Compania Naţională de Investiţii.

Acesta oferă posibilitatea de a reabilita, moderniza şi dota căminele culturale aflate în stare de degradare şi care nu mai îndeplinesc condiţiile necesare pentru derularea activităţilor specifice.

camin limbaPrin oportunităţile oferite de acest program au început deja lucrările de reabilitare la căminele culturale din Limba şi Hăpria.

La Limba, lucrările la aşezământul cultural au demarat la începutul acestei luni. Investiţia are o valoare de 874.665 lei-tva inclus şi este realizată de SC COMPACT SRL. Termenul de finalizare a investiţiei este luna februarie a anului viitor. În aceste zile la Căminul Cultural din Limba se efectuează lucrări de schimbare a acoperişului.

camin hapriaLa Căminul Cultural din Hăpria lucrările sunt mai avansate ţinând cont că acestea au fost demarate în 15 septembrie 2014, având termen de finalizare 15 septembrie 2015. Valoarea investiţiei de aici este de 504.144,20 lei-tva inclus. Lucrările sunt efectuate de SC ARIA CONSTRUCT SRL. La acest obiectiv mai sunt de realizat lucrări de finisaj în interior, fiind schimbat deja acoperişul, izolat termic şi schimbate geamurile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea