Rămâi conectat

Actualitate

Camere de supraveghere complexe pentru depistarea vitezomanilor, montate pe autostrăzile din România. Cum vor primi șoferii amenzile rutiere

Bera Larisa

Publicat

în

Camere de supraveghere complexe pentru depistarea vitezomanilor, montate pe autostrăzile din România. Cum vor primi șoferii amenzile rutiere

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat recent implementarea unui sistem în valoare de 220 de milioane de lei fără TVA, care presupune supravegherea autostrăzilor din România prin intermediul buclelor inductive, un sistem asemănător celui folosit în alte state europene, precum Austria sau Germania. Acest sistem complex, analizează distanţa între 2 puncte, dar şi viteza, fiind mai uşor pentru autorităţi să depisteze şoferii care apasă pedala de accelerație mai tare.

Citește și: Sistem complex de camere de supraveghere, senzori și stații meteo, instalat pe autostrăzile din România: Camerele vor înregistra inclusiv viteza șoferilor

Sistemul face parte dintr-un proiect amplu care prevede mai multe metode de monitorizare a traficului. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat cum vor fi sancţionaţi şoferii.

360 de kilometri de autostradă şi drum naţional vor fi monitorizaţi în timp real. Şoferii care încalcă limita de viteză vor fi depistaţi prin două tipuri de camere: cele radar, dar şi prin sistemul buclelor inductive, care permite analiza distanţei şi vitezei dintre două puncte. În cazul încălcării legii, şoferii vor primi amenda acasă, scrie antena3.ro.

Sistemul de monitorizare a traficului va instalat, în total, pe trei autostrăzi: A1, A2 și A3, dar și pe Drumul Național unu (DN1)

Pe aceleaşi drumuri vor fi instalate şi camere pentru verificarea rovinietei, dar şi cele care pot depista incidentele. Practic, orice accident, de la cele minore la cele grave, va genera alerte în sistem.

„Camerele sunt în jur de 250 pe acest contract expres, din care șase camere radar, iar restul sunt pentru depistarea incidentelor și pentru protejarea spațiilor de servicii.”, a spus Sorin Grindeanu.

Datele în timp real vor fi gestionate de CNAIR şi Poliţia Rutieră.

„Este tot în Ungaria, în Austria, peste tot există acest sistem și știți foarte bine. Eu am pățit. Îți vine acasă amenda dacă treci de 130”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Implementarea sistemului ar trebui să dureze maximum 2 ani şi presupune mai multe contracte, valoarea investiţiei fiind de 220 de milioane de lei fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2024: Câte tranşe se mai acordă pe cardurile sociale până la sfârșitul anului, după majorarea plafonului pentru beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2024: Câte tranşe se mai acordă pe cardurile sociale până la sfârșitul anului, după majorarea plafonului pentru beneficiari Guvernul a decis creşterea plafonului de venituri pentru acordarea voucherelor pentru alimente, întrucât după transmiterea deciziilor recalculare veniturile multor pensionari au crescut peste limita de 2.000 de lei până la care se acordau cardurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea