Camere de supraveghere complexe pentru depistarea vitezomanilor, montate pe autostrăzile din România. Cum vor primi șoferii amenzile rutiere
Camere de supraveghere complexe pentru depistarea vitezomanilor, montate pe autostrăzile din România. Cum vor primi șoferii amenzile rutiere
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat recent implementarea unui sistem în valoare de 220 de milioane de lei fără TVA, care presupune supravegherea autostrăzilor din România prin intermediul buclelor inductive, un sistem asemănător celui folosit în alte state europene, precum Austria sau Germania. Acest sistem complex, analizează distanţa între 2 puncte, dar şi viteza, fiind mai uşor pentru autorităţi să depisteze şoferii care apasă pedala de accelerație mai tare.
Citește și: Sistem complex de camere de supraveghere, senzori și stații meteo, instalat pe autostrăzile din România: Camerele vor înregistra inclusiv viteza șoferilor
Sistemul face parte dintr-un proiect amplu care prevede mai multe metode de monitorizare a traficului. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat cum vor fi sancţionaţi şoferii.
360 de kilometri de autostradă şi drum naţional vor fi monitorizaţi în timp real. Şoferii care încalcă limita de viteză vor fi depistaţi prin două tipuri de camere: cele radar, dar şi prin sistemul buclelor inductive, care permite analiza distanţei şi vitezei dintre două puncte. În cazul încălcării legii, şoferii vor primi amenda acasă, scrie antena3.ro.
Sistemul de monitorizare a traficului va instalat, în total, pe trei autostrăzi: A1, A2 și A3, dar și pe Drumul Național unu (DN1)
Pe aceleaşi drumuri vor fi instalate şi camere pentru verificarea rovinietei, dar şi cele care pot depista incidentele. Practic, orice accident, de la cele minore la cele grave, va genera alerte în sistem.
„Camerele sunt în jur de 250 pe acest contract expres, din care șase camere radar, iar restul sunt pentru depistarea incidentelor și pentru protejarea spațiilor de servicii.”, a spus Sorin Grindeanu.
Datele în timp real vor fi gestionate de CNAIR şi Poliţia Rutieră.
„Este tot în Ungaria, în Austria, peste tot există acest sistem și știți foarte bine. Eu am pățit. Îți vine acasă amenda dacă treci de 130”, a mai spus ministrul Transporturilor.
Implementarea sistemului ar trebui să dureze maximum 2 ani şi presupune mai multe contracte, valoarea investiţiei fiind de 220 de milioane de lei fără TVA.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare
AVERTISMENT pentru amatorii de ceai, la pliculeț: Ce se poate întâmpla în timpul procesului de infuzare Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) au efectuat un studiu care dezvăluie că pliculețele de ceai confecționate din polimeri eliberează micro și nanoparticule de plastic în timpul procesului de infuzare. Studiul a demonstrat că aceste particule pot […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
MESAJE de CRACIUN. Texte frumoase cu URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
Cele mai frumoase mesaje de Crăciun. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi
-
Ştirea zileiacum 5 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de SĂRBĂTORI 2024. URARI şi FELICITARI pe care le puteţi trimite prin SMS de Sărbători
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Mesaje de SFANTUL STEFAN 2024. Idei de SMS-uri, urări şi felicitări pentru rude sau prieteni care îşi sărbătoresc onomastica