Camera Deputaților: Închisorile, obligate să realizeze un raport social pentru persoanele care mai au 3 luni de pedeapsă

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, 18 aprilie, o propunere legislativă potrivit căreia centrele de detenţie vor fi obligate să realizeze un raport social personalizat către Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă pentru persoanele care mai au de executat trei luni din pedeapsă, în scopul reintegrării lor pe piaţa muncii.

Proiectul de lege completează art.165 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, având în vedere „instituirea obligaţiei centrelor de detenţie de a realiza un raport social personalizat către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru persoanele care mai au de executat 3 luni din pedeapsa privativă de libertate”.

INFORMARE COVID-19

„Centrul educativ, respectiv centrul de detenţie, înaintează către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din unitatea administrativ teritorială în care îşi are domiciliul persoana internată un raport social personalizat , pentru persoana care mai are 3 luni până la împlinirea termenului la care acesta dobândeşte vocaţia de a fi liberată”, prevede proiectul.

Acest text de lege contribuie la „reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor care au executat o pedeapsă privativă de libertate”, a apreciat deputatul PSD Oana Florea, iniţiator al proiectului.

Camera Deputaţilor este for decizional.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...